utorak, 28. maja 2024.

Saradnja Doma zdravlja sa udruženjima osoba sa posebnim potrebama

Objavljeno: 27. juna 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Služba polivalentne patronaže Doma zdravlja nedavno je započela saradnju sa valjevskim Klubom za osobe sa invaliditetom „Korak napred“, sa ciljem uspostavljanja podrške članovima Kluba i podsticaja zdravim stilovima života, saopštio je Dom zdravlja.

Glavna sestra Vesna Pavlović, zajedno sa defektologom Nemanjom Aćimovićem koji radi sa specijalnim odeljenjem OŠ „Nada Purić“, održala je radionicu članovima Društva za cerebralnu paralizu, na kojoj se upoznala sa njihovim raznolikim potrebama i interesovanjima. Za članove Društva za cerebralnu paralizu i Udruženja multiple skleroze organizovana tribina posvećena pravilnoj ishrani, koju je vodila Vesna Pavlović,  a gosti su bili dr Aleksandra Filipović i nutricionista-dijetetičar Snežana Marinković iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

Danas će biti održan sastanak u Udruženju multiple skleroze, takođe sa ciljem prepoznavanja potreba članova.

“Jedan od ciljeva dalje komunikacije sa udruženjima jesu i patronažne posete, kako bi se bolje upoznali sa uslovima i načinom života njihovih članova, kao i medicinskim potrebama”, saopštio je Dom zdravlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *