sreda, 26. juna 2024.

Sedmi protest u Valjevu

Objavljeno: 22. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Večeras u u 18 sati, po sedmi put, na Desankinom trgu, biće organizovan protest “1 od 5 miliona”. Kako je najavljeno, na protestu će govoriti samostalna narodna poslanica Marinika Tepić i samostalni odbornik u Skupštini grada Valjeva Ljubomir Radović. U saopštenju za javnost organizatori protesta su naveli da već nekoliko meseci građanke i građani Srbije šetaju i protestuju. Preko 100 gradova i opština je obeleženo na mapi protesta, a brojni su razlozi zašto su ljudi na ulicama.

„Svi razlozi i svi zahtevi se mogu svesti u jednu reč – sloboda. Sloboda u kojoj će institucije biti vidljive i u službi građanki i građana. Sloboda u kojoj se u medijima mogu pročitati i zabavni sadržaji, ali tek nakon što isti ti mediji profesionalno i odgovrno izveste javnost o temama od javnog interesa. Sloboda u kojoj se fakultetska diploma ne kupuje, u kojoj se doktorira na osnovu svog znanja, a ne falsifikata. Sloboda u kojoj su penzije Ustavom zajemčeno pravo, a plate zarađene i isplaćene na vreme. Sloboda u kojoj se uvažava različitost i drugačije mišljenje. Sloboda u kojoj građanke i građani učestvuju u donošenju odluka, sloboda u kojoj se za zloupotrebu službenog položaja krivično odgovara. Sloboda u kojoj nije potrebno mito da bi se ostvarilo neko Ustavom garantovano pravo. Sloboda u kojoj je državna funkcija nije pitanje privilegije, već časti i odgovornosti“, navodi se u saopštenju za javnost organizatora protesta.

Nakon okupljanja na Desankinom trgu i obraćanja najavljenih govornika, biće organizovana protestna šetnja gradskim ulicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *