subota, 20. aprila 2024.

„Sednica Skupštine grada je poligon za vežbanje bahatosti odbornika većine“

Objavljeno: 10. maja 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska kuća, foto: Patak online
Gradska kuća, foto: Patak online

VALJEVO- Lokalni front Valjevo saopštio je da je jučerašnja sednica Skupštine grada bila još jedan poligon za vežbanje bahatosti odbornika skupštinske većine.

Oni navode da je njihov odbornik Željko Trifunović, ponovo, pod besmislenim izgovorima, bio sprečen da iznese stav Lokalnog fronta o tragičnom početku meseca maja u Srbiji.

Ovo je izjava koju je Trifunović pripremio za poslednju sednicu:

„Važno je i potrebno odati poštu svim žrtvama bezumnih pokolja. Te žrtve ne smemo zaboraviti, ali je mnogo važnije da počnemo da stvaramo društvo u kome će nasilje, primitivizam i  neznanje nestati ili biti svedeni na najmanju moguću meru. O tome moramo brinuti svi, ali ponajpre i ponajviše oni koje je volja građana dovela na najviše državne funkcije.

Do sada je samo jedan od njih, posle pet dana oklevanja, podneo ostavku na svoju funkciju. Šta je sa ostalima? Da li je nasilje kada dvadeset godina nema presude ubicama Slavka Ćuruvije? Kada se ne sudi ružičastim inspiratorima ubistva Olivera Ivanovića? Kada Aleksandar Obradović godinama čeka da bude vraćen na svoj posao?

Da li je nasilje nad građanima kada predsednik države prizna da je naredio i štitio izvršioce rušenja u Savamali? Kako je pre neki dan odgovorio na obično pitanje valjevske novinarke o sudbini radnika „Krušika“? Umesto odgovora, počeo je da je propituje o porastu plata i penzija u Evropi! Da li je i to nasilje? Zloupotreba položaja? O nasilju većine nad manjinom u ovoj sali govoriću drugi put…“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *