sreda, 19. juna 2024.

Sednica Skupštine grada kao cirkus

Objavljeno: 4. jula 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sednica Skupštine grada danas je više podsećala na cirkus nego na zasedanje lokalnog parlamenta. Umesto da Skupštinom rukovodi predsednica Slavica Pantelić Cupać, tu ulogu je od nje, praktično, preuzeo odbornik Ljubomir Bradić, koji je za skupštinskom govornicom “vedrio i oblačio” skoro tri sata. Pokušaji predsednice parlamenta da mu oduzme reč i da ga udalji sa govornice nisu urodili plodom, pa su proglašene dve pauze. U pauzama u skupštinskoj sali čule su se i verbalne pretnje koje ne dolikuju  Skupštini grada.

Zbog nemogućnosti normalnog rada po sadašnjem Polosvniku o radu Skupštine grada, koji je usvojen još 2009. godine, zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, ali i odbornici DS i SNS, pokrenuli su inicijativu za hitnu promenu Poslovnika o radu. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač  je rekao da je neophodno da se izmeni važeći Poslovnik da bi se sprečili incidenti slični današnjim.Odbornica DS Milka Vasiljević Erić je rekla da važeći poslovnik ne odgovara trenutnoj političkoj situaciji, dok je odbornik SNS i bivši predsednik lokalnog parlamenta Mihailo Jokić zatražio hitnu promenu poslovnika, kako bi se omogućio normalan rad Skupštine grada.

Odbornici su u popodnevnom delu sednice usvojili prvi  rebalans gradskog budžeta, koji je urađen da bi se što više novca preusmerilo na obnovu nakon majskih poplava, tako da su mnoge stavke planirane za druge namene „skinute“ sa budžeta u ovoj godini i raspoređene za obnovu. Predlog da bude promenjen Statut grada, kako bi broj članova Gradskog veća sa 9 bio povećan na 11 članova, nije dobio potrebnu većinu u lokalnom parlamentu, tako da se, za sada, broj većnika neće menjati.

Jedan komentar na “Sednica Skupštine grada kao cirkus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *