petak, 14. juna 2024.

Sednica Skupštine grada

Objavljeno: 25. septembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U petak zasedaju odbornici lokalnog parlamenta, a sednicom, po prvi put nakon povratka na staro radno mesto, predsedava Mihailo Jokić (SNS). Iako je proteklih dana bilo spekulacija o tome da će pojedine stranke otkazati poslušnost SPS i pridružiti se SNS, u najvećoj partiji vladajuće koalicije tvrde da imaju stabilnu većinu. Odbornici lokalnog parlamenta će se izjasniti o 18 tačaka, a prvi čovek valjevskog parlamenta jeod vladajuće većine tražio da na samoj sednici ne bude dopune dnevnog reda, kao što je to slučaj gotovo na svim dosadašnjim sednicima.

Na sednici odbornici bi trebalo da usvoje odluke proistekle nakon što je Upravni sud vratio Mihaila Jokića na mesto predsednika parlamenta, uz obrazloženje da je nezakonito smenjen, a biće formalno konstatovan i prestanak funkcije doskorašnje predsednice Skupštine grada Slavice Pantelić Cupać.

Na sednici bi trebalo da bude izabran novi direktor Vidraka, a jedini kandidat je Djordje Milanović iz SPS, kao i direktor Toplane, gde se na konkurs samo javio Dejan Filipović, koji je kadar URS. Kada će JP “Kolubara” dobiti direktora niko od čelnika Valjeva nije mogao da kaže. Tim preduzećem već duže vreme u statusu vršioca dužnosti rukovodi Miodrag Marković (SPS), koji se nije javio za konkurs direktora u JP “Kolubara”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *