nedelja, 26. maja 2024.

Sednica Štaba za vanredne situacije u Mionici

Objavljeno: 10. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Opštinski štab za vanredne situacije Opštine Mionica usvojio je zaključak da Stručno operativni tim za suzbijanje epidemije korona virusa dostavi u što kraćem roku svoje stručno mišljenje u vezi preduzimanja daljih mera i aktivnosti Štaba za vanredne situacije opštine Mionica u vezi sa pogoršanom epidemiološkom situacijom izazvanom povećanjem broja novoobolelih od korona virusa.

Štab je na svojoj sednici usvojio odluku da Zavod za javno zdravlje Valjevo dostavlja redovno Opštini Mionica i Štabu za vanredne situacije opštine Moonica aktuelne podatke o broju novozaraženih, hospitalizovanih, broju lica koja se nalaze u samoizolaciji i broju lica kojima su uzeti uzorci za testiranje na COVID-19, a kojima još nisu stigli rezultati.

Opštinski štab za vanredne situacije apelovao je na sve Mioničane da poštuju i sprovode preventivne mere zaštite od virusa Kovid-19, da posebno poštuju socijalnu i fizičku distancu, kao i nošenje maski u zatvorenom prostoru.

Apeluje se na poslodavce koji posluju na teritoriji opštine Mionica, da dosledno sprovode sve predložene i neophodne preventivne mere u skladu sa propisima, u cilju osiguranja zaštite i zdravlja zaposlenih, radno angažovanih lica i stranaka.

Štab za vanredne situacije opštine Mionica poziva organizatore proslava da s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, postupe odgovorno i odlože održavanje proslava. Ukoliko se odluče za održavanje proslava od posebnog je značaja da se i organizatori i učesnici proslava strogo pridržavaju datih preporuka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *