sreda, 24. aprila 2024.

Silovatelji se iživljavali nad silovateljom

Objavljeno: 26. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Sva trojica štićenika Kazneno-popravnog zavoda za maloletnike, koji su osumnjičeni da su mučili i zlostavljali svog cimera, izdržavaju kazne zbog seksualnih delikata, a i sama žrtva izdržava zatvorsku kaznu zbog silovanja.

Krivične prijave za zlostavljanje i mučenje podnete su protiv E.E., R.G. i B.Z., pošto su se, kako saznajemo, od 10. do 17. maja sukcesivno iživljavali nad svojim cimerom D.Š. tako što su ga fizički i psihički zlostavljali, nazivali pogrdnim imenima i udarali rukama po glavi. Oni se terete da su mu izbili zub tako što su jedan kraj kanapa vezali za njegov zub, a drugi za bravu od vrata, pri čemu su ga držali i tukli kako se ne bi branio. Takođe, svog cimera su nasilno istetovirali i primoravali ga da jede izmet. Uz to su mu navodno pretili ubistvom ako maltretiranje prijavi.

„Njih trojica su se branili da su se sa D.Š. kockali u cigarete i da je, pošto je on gubio, dobrovoljno pristao na sve te radnje. Međutim, utvrđeno je da to nije tačno, a žrtva zlostavljanja je šta mu se dešavalo prijavila zatvorskom čuvaru tek u trenutku kada je nakratko ostao sam u ćeliji“, navode naši izvori.

E.E., koji je povratnik u izvršenju krivičnih dela, kaznu od četiri i po godine u valjevskom KPZ-u izdržava zbog nedozvoljenih polnih radnji, R.G. petogodišnju kaznu zbog silovanja, a B.Z. je osuđen na osam godina zatvora zbog obljube nad detetom.

Njihova žrtva, D.Š., takođe je osuđen zbog silovanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *