subota, 20. aprila 2024.

Sindikati i rukovodstvo Krušika ponovo za pregovaračkim stolom

Objavljeno: 10. aprila 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Predstavnici četiri fabrička sindikata i rukovodstvo „Krušika“ ponovo će danas sesti za pregovarački sto. Prethodni pregovori su propali, zbog čega je najavljeno da će zaposleni stupiti u štrajk, međutim, sindikati su odlučili da još jednom pokušaju da na sastanku sa fabričkim rukovodstvom dođu do rešenja koje je prihvatljivo za obe strane.

Iako je predsednica ASNA-a Ranka Savić, koja je prošle sedmice posetila „Krušik“, navela da su četiri sindikata postigla dogovor o stupanju u štrajk, te da je ostalo da se reše proceduralne stvari oko prijave štrajka, predstavnici četiri sindikata su odlučili da ponovo razgovaraju sa rukovodstvom „Krušika“.

„Danas u 13 časova je sastanak sa predstavnika sva četiri sindikata i štrajkačkog odbora sa rukovodstvom fabrike. Biće prošireni naši zahtevi, a videćemo šta će rukovodstvo prihvatiti. Ja sam na bolovanju, ali sve što budu odlučili predstavnici preostala tri sindikata ASNS će podržati“, rekao je za portal Patak online predsednik fabričkog sindikata ASNS-a Miroslav Biberčič.

Kako je ranije najavljeno, sindikati traže da plate budu povećane za 10.000 dinara u neto iznosu, ali i da se prekine dosadašnja praksa po kojoj se plate obračunavaju na osnovu minimalnog radnog sata koji je niži od zakonom propisanog sata.

Prema informacijama iz ASNS, oko 1.400 radnika „Krušika“ prima platu oko 50.000 dinara, to su NK radnici, dok je prosečna plata 64.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *