subota, 13. jula 2024.

Ski staza od 1,3 miliona evra sada ne vredi ništa?

Objavljeno: 12. oktobra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Kada je 2010. godine valjevska vlast na poklon od “Skijališta Srbije” dobila ski stazu na Divčibarama, njena vrednost je bila procenjena na 1,3 miliona evra! Pet godina kasnije, čelnici Valjeva javnost uveravaju da ta staza ne vredi ništa, odnosno da je njena procenjena vrednost 0 dinara! Kako je moguće da ski staza, koja je proteklih godina radila, izuzimajuću prošlu , kada nije puštena jer “Valis” nije imao novca za pripremne radove, za tako kratko vreme apsolutno izgubi na svojoj vrednosti, konkretan odgovor nemaju čelnici Valjeva.

Pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić kaže da lokalna vlast pokušava da na Divčibarama izda nešto što ne vredi ništa! „ Sudski veštak je u svom izveštaju naveo da je, uzimajući u obzir godine starosti opreme što ukazuje da je njen radni vek istekao i da je njena vrednost jednaka rezidualnoj vrednosti, kao i to da je njena ekonomska korist nula čak i negativna, amortizovanost opreme stoprocentna, kao i to da je njena upotreba moguća uz velika ulaganja i godišnje remonte, došlo se do zaključka da je knjigovodstvena i ekonomska vrednost ski staze nula“, navodi Ilić.

Pomoćnik gradonačelnika nije dao konkretan odgovor na naše pitanje kako je moguće da ski staza sada ne vredi ništa, a prilikom predaje Valjevu je procenjena na 1,3 miliona evra. Takođe nismo dobili ni odgovor na pitanje kako možemo da verujemo tom sudskom veštaku, koji je naveo da će se voda za veštačko osnežavanje koristiti iz postojećeg rezervoara, a takav rezervoar ne postoji na Divčibarama, kao i to da polovan ski data uređej košta 45.000 evra, a najsavremeniji uređaj, prema dostupnim informacijama, zapravo košta 30.000 evra, na šta je ukazao i bivši direktor “Valisa” i odbornik SPS Milorad Minić.

“To morate pitati sudskog veštaka”, odgovorio je Ilić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *