ponedeljak, 24. juna 2024.

Skijanje ove godine „da, možda, ne“

Objavljeno: 26. oktobra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Da li će ove godine biti skijanja na novoj stazi na Divčibarama ili će ta ski-staza, kao prošle godine, ponovo biti zatvorena, precizan odgovor na to pitanje nismo uspeli da dobijemo od nadležnih. Niko pouzdano nije mogao da nam kaže da li će zakupac skijališta, ako bude bilo zainteresovanih za tu stazu, ove godine pripremiti stazu za zimu, a nismo dobili ni precizan odgovor na pitanje da li će biti skijanja ukoliko se ski staza ne izda. Ono što se za sada zna je da Ustanova za fizičku kulturu „Valis“, kojoj je povereno gazdovanje skijališta na Divčibarama, nije pripremila stazu za narednu sezonu. Za taj posao je potrebno oko dva miliona dinara. Pitanje je da li će i potencijalni zakupac, ukoliko se odluči na zakup staze, imati vremena da je pripremi, da bi u ovoj sezoni mogla da bude puštena.

Direktor „Valisa“ Aleksandar Mijailović je na naše pitanje da će biti skijanja ako staza ne bude izdata za 45 minuta razgovora dao tri različita odgovora. Prvo je rekao da skijanja neće biti, nakon toga da će Grad Valjevo stazu vratiti „Skijalištima Srbije“, a u daljem razgovoru je rekao da će stazu pripremiti, makar morali da je puste u januaru.

Kao moguća opcija, ukoliko staza ne bude izdata, pominje se mogućnost da ski staza bude vraćena „Skijalištima Srbije“, međutim, direktor „Valisa“ priznaje da povodom toga nisu imali nikakve kontakte sa tim JP, tako da se ne zna da li su voljni da pod svoje okrilje ponovo stave „poklon“ koji su svojevremeno dali Gradu Valjevu.

Kao glavna opcija pominje se izdavanje ski staze, a na naše pitanje zbog čega nisu ranije ušli u celokupan posao, jer će oglas za zakup biti objavljen tek ovih dana, direktor „Valisa“ kaže da su oni još prošle godine uradili sve što je do njih, a da je za preostali deo posla zadužena gradska vlast.

Odluka da se staza izda na period od 15 godina za jedan dinar, uz ulaganje od oko 360.000 evra sa polovnom opremom, uzburkala je valjevsku javnost. Odbornik SPS Milorad Minić je za skupštinskom govornicom izrazio sumnju da su uslovi unapred pripremljeni za određenog kupca, a da je vrednost opreme koju je u izveštaju naveo sudski veštak višestruko precenjena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *