petak, 24. maja 2024.

Skuplje obdanište

Objavljeno: 3. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od 1. marta su povećane cene za boravak dece u valjevskim vrtićima. Kako nam je rečeno u Gradskoj upravi, roditelji će od sada umesto 3.700 dinara mesečno izdvajati 4.050 dinara. Odluku o poskupljenju vrtića potpisao je gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić, nakon što je Ministartstvo prosvete naložilo svim lokalnim samoupravama da utvrde novi cenovnik po kome će roditelji morati da plaćaju 20 odsto od ekonomske cene. Po ovoj računici ekonomska cena za boravak dece u valjevskim vrtićima na mesečnom nivou iznosi 20.000 dinara. Roditelji obdanište plaćaju 4.050 dinara, dok se preostali deo se izdvaja iz gradskog budžeta. Direktor Predškolske ustanove „Milica Nožica“ Zlatomir Marković tvrdi da iz Gradske uprave još uvek nije dobio nikakav dopis o povećanju cene za boravak dece u valjevskim vrtićima, iako u lokalnoj samoupravi kažu da će roditelji već od 1. marta vrtić plaćati oko 300 dinara više u odnosu na raniji period.

2 komentara na “Skuplje obdanište

  1. SKUPLJA VODA, SKUPLJA STRUJA, SKUPLJE DJUBRE, SKUPLJE OBDANIŠTE, MANJE PLATE I PENZIJE, MOLIM VAS APLAUZ, PA DA ZNAM DA ŽIVIM U SEVERNOJ KOREJI.

    0

    0
  2. Gradonacelnik potpisao??? A da li se zapitao imaju li roditelji novca da to plate? Da li je obavesten da su smanjene plate? Izgleda da nije upoznat sa tim? Samo jasite ovaj narod…Dobicete na sledecim izborima 0 glasova.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *