četvrtak, 18. aprila 2024.

Skuplje usluge „Vidraka“, voda i grejanje po starim cenama

Objavljeno: 30. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Skuplje usluge „Vidraka“, voda i grejanje po starim cenama

VALJEVO- Građani će od 1. marta skuplje plaćati usluge „Vidraka“, dok će cena vode i grejanja u ovoj godini ostati nepromenjena. „Vidrak“ cene nije menjao u poslednjih pet godina, a njihove usluge sada trebalo da poskupe za 12 odsto. Voda u Valjevu je poslednji put poskupela 2016. godine, a „Toplana“ nije menjala cenu grejanja od 2013. godine, a po starim cenama građani će se grejatu i tokom 2018. godine.

Nadzorni odbor „Vidraka“ je naveo da su cene tog JKP najniže u Srbiji, navodeći da su se troškovi rada znatno povećali u odnosu na 2013. godinu, kada je bilo poslednje poskupljenje njhovoh usluga. Ako ovaj predlog dobije „zeleno svetlo“ u lokalnom parlamentu, usluge „Vidraka“ će biti skuplje od 1. marta.

Po novom cenovniku, iznošenje smeća za domaćinstva koštaće 5,37 dinara po kvadratu. Za privredu, u zavisnosti od broja kvadrata, nova cena će biti 1.608,99 dinara odnosno 3,11 dinara po kvadratu. Usluge „Vidraka“  za škole i ustanove, u zavisnosti od broja kvadrata, koštaće 727,67 dinara odnosno 1,76 dinara po kvadratu. Za  preduzeća i ustanove nova cena biće 770,79 dinara, dok će vlasnici lokala uslugu iznošenja smeća plaćati 10,80 dinara po kvadratu.

Što se tiče Divčibara, vlasnici vikendica i kuća plaćaće tu uslugu 7,28 dinara po kvadratu, dok će za preduzeća cena biti 770,79 dinara po kvadratu. Vikendaši će iznošenje smeća plaćati u januaru, februaru, junu, julu, avgustu i decembru.

Jedan komentar na “Skuplje usluge „Vidraka“, voda i grejanje po starim cenama

  1. Treba ispeglati Sladjino katastrofalno poslovanje sa tenderima i nematerijalnim troskovima koji su drasticno uvecani u odnosu na predhodne godine bez opravdanja.

    7

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *