subota, 20. aprila 2024.

Skupština grada tražila gašenje FB grupe, iako nema nadležnosti za to

Objavljeno: 15. septembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska kuća, foto: Patak online
Gradska kuća, foto: Patak online

VALJEVO- Apsurdna situacija dogodila se na jučerašnjoj sednici lokalnog parlamenta, kada je najpre jedan od odbornika, a zatim i predsednica Skupštine grada Snežana Rakić predložila da se ukine jedna valjevska Fesjbuk grupa, iako lokalni parlament nema nikakve nadležnosti po tom pitanju.

Sve je počelo kada je samostalni odbornik Dragan Popović zatražio da se lokalni parlament izjasni o uvredljivim objavama na jednoj FB grupi, a koje su se odnosile na direktorku valjevske bolnice i odbornicu Skupštine grada Branku Antić.

Popović je zatražio da se uputi zvaničan zahtev da se „sporna“ FB grupa ukine, navodeći da je nedopustivo da se na takav način „krnji“ ugled jednog odbornika.

Nakon toga usledila je polučasovna rasprava, tokom koje su pojedini odbornici više puta umesto FB grupe govorili „portal“, smatrajući da je to isto.

U jednom trenutku predsednica Skupštine grada Snežana Rakić je zatražila da se odbornici izjasne o predlogu da se FB grupa ukine, a nakon što je jedan od odbornika ukazao na to da oni mogu samo da osude objavu na toj FB grupi, usledilo je i pojašnjenje sekretara Skupštine grada Mladena Sinovića, koji je predsednici lokalnog parlamenta sugerisao da Skupština ne može da ugasi FB stranicu, već samo da osudu spornu objavu.

Odbornici lokalnog parlamenta su, na kraju, usvojili zaključak u kome je navedeno da Skupština grada Valjeva najoštrije osuđuje vređanje dostojanstva Skupštine grada i odbornice dr Branke Antić na društvenim mrežama.

4 komentara na “Skupština grada tražila gašenje FB grupe, iako nema nadležnosti za to

 1. Strasno cime se Skupstina bavi.Postavljeno je samo pitanje na grupi i nista vise.Zasto doticna nije ustala i rekla sta ona ima da kaze..Naravno da nije jer nema sta da kaze.Sve sto se tice objava na toj Fb grupi o doticnoj BAHATOJ, (cenzurisano) direktorki je tacno.Neka provere u kakvom je stanju Valjevska bolnica i neka nenadano banu u istu i urade alko test istoj pa ce da vide.Ona i njena pomocnica ,samoimenovana direktorka za sestrinstvo uradise cuda po bolnici.Strasno je to svi znaju i svi cute .Kao i da ti odbornici za vreme Skupstine prtate Fb i komentarisu sta ko pise i isto tako cute a i oni znaju za sva desavanja u bilnici.Normalan covek bi na mestu direktorke kao i odbornice dao ostavku ,ali …..Sacuvaj boze ko odlucuje u ime gradjana u ovome gradu i ko je na celu CUVENE VALJEVSKE BOLNICE.

  1

  0
 2. Jos je gore ko vodi.grupu na fb.Pa taj nije izlazio od Branke u domu zdravlja i to.je.jedan (cenzurisano) koji.je uz pomoc Mike Jokica postao to sto je sad.Da je radio.dobro ne bi bio isteran iz doma.

  0

  0
 3. Ne traži to skupština grada, ta grupa odavno bode oči srpskoj naprednoj stranci. Bio sam deo te sekte, radi posla, i primoravani smo da budemo članovi te grupe ne bismo li im dojavljivali o čemu se piše u grupi i da nas ima dosta da možemo da grupu prijavljujemo, odnosno objave u njoj.

  1

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *