ponedeljak, 26. februara 2024.

Skupština o izveštaju gradonačelnika, izvršenju i rebalansu budžeta

Objavljeno: 19. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Danas od 10 časova zasedaju odbornici Skupštine grada, a sednicu treba da otvori izveštaj o radu gradonačelnika Grada Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića za 2018. godinu.

Nakon izveštaja o radu gradonačelnika, na dnevnom redu se očekuje i izveštaj o izvršenju budžeta Grada u periodu od januara do juna ove godine, koji je prethodno usvojilo Gradsko veće.

Potom, sledi i najavljeni, prvi ovogodišnji, rebalans budžeta. Iznos budžeta, inače, neće biti promenjen i iznosiće 3,4 milijarde dinara ukupno planiranih prihoda i rashoda, ali se oni predloženim izmenama praktično prepakuju sa jedne na drugu budžetsku poziciju. U predloženom rebalansu smanjena su sredstva za industrijsku zonu, a povećana za sport i održavanje saobraćajne infrastrukture. Što se tiče rashoda za zaposlene, oni su ostali nepromenjeni, ali su povećani rashodi za korišćenje roba i usluga.

Na današnjoj sednici Skupštine odbornici treba da usvoje i odluku o prenosu prava korišćenja stare zgrade OŠ “Milovan Glišić” na Predškolsku ustanovu “Milica Nožica”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *