utorak, 5. marta 2024.

Slede uzbuđenja na turniru

Objavljeno: 6. januara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Novogodišnji turnir, foto: Slobodan Gligorić
Novogodišnji turnir, foto: Slobodan Gligorić

VALJEVO- Novogodišnji turnir u malom fudbalu ulazi u završnu fazu. Tradicionalno, 6. januar je slobodan dan, dok će već na Božić od 11 časova najmlađe uzrasne kategorije, pioniri i seniori ponovo biti na parketu.

Nakon uvodnog dana u kojem su pačići, poletarci, petlići, pioniri, kadeti i omladinci odmerili snage najviše interesovanja u nastavku izazvali su mečevi seniora. Ove godine u najkvalitetnijoj kategoriji takmiči se 33 ekipe, a do ovog momenta po dve pobede upisali su Standard, KMF Braća Nedić, Ilija Kop Zoran Baljak i Tradicija In. Mečevi grupne igraće se do 10. januara kada su na programu susreti osmine finala, a završne borbe i pobednik turnira biće poznati za vikend. Za sada je nekoliko ekipa istaklo kandidaturu za najviši plasman, ali treba imati u vidu da će se većina sastava sigurno dodatno pojačati sa željom da stigne do pehara i novčane nagrade od 600.000 dinara. Gledaoce sigurno čeka interesantan rasplet i u ostalim nešto starijim kategorijama poput pionira, kadeta i omladinaca.

Novogodišnji turnir, foto: Slobodan Gligorić

Što se tiče najmlađih za razliku od ranijih godina finala će se, zbog učešća dece na ostalim turnirima, igrati nešto ranije. U utorak 9. januara biće poznati pobednici u kategorijama dečaka rođenih 2012, 2013. i 2014. godine, dok će u četvrtak 11. januara uslediti završni dueli učesnika rođenih 2011, 2015. i 2016. godine. Ove godine medalje će dobiti i članovi ekipa koje završe na četvrtoj poziciji,  a za najbolje strelce pripremljene su robne nagrade u vidu vaučera za kupovinu sportske opreme.

Organizator turnira, odnosno Fudbalski savez grada Valjeva odlučio je da prihod od prodaje karata petog dana bude uplaćen za lečenje sugrađanina Ivana Bogdanovića, koji se bori sa metastatskim melanomom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *