sreda, 24. jula 2024.

Sloboda za Aleksandra

Objavljeno: 29. novembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na Gradskom trgu u 18 časova biće održan joše jedan protest pod nazivom „Sloboda za Aleksandra“. Na večerašnjem protestu u znak podrške radniku Krušika Aleksandru Obradoviću, koji se nalazi u kućnom pritvoru, govoriće članica predsedništva Srpskog pokreta Dveri Gordana Marinković Savović, Dobrica Veselinović iz Inicijative „Ne davimo Beograd“, potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i Moma Kovačević, student „1 od 5 miliona“.

“Danas je 73 dana od hapšenja Aleksandra Obradovića i 47 dana od kada je u kućnom pritvoru. Prema rečima Vladimira Gajića, Aleksandrovog advokata, njegov klijent je u pritvoru bez ijednog dokaza, jer u istražnom spisu Odeljenja za visokotehnološki kriminal ne nalazi se nijedan jedini dokaz protiv Aleksandra. Gajić je dva puta podneo predlog da se njegovom klijentu ukine mera kućnog pritvora, ali sudija je predlog ignorisao i mera može da traje sve do pravosnažnog okončanja postupka, a kako suđenja kod nas traju po tri do pet godina, Aleksandar bi isto toliko mogao da ostane zatočen. Ne dozvolimo da Aleksandar ostane zatočenik. Pokažimo solidarnost, stanimo uz Aleksandra, njegova pobeda biće pobeda svih nas, savesnih i odgovornih građana“, navodi se u saopštenju za javnost organizatora protesta, na kome će građani moći da potpišu peticiju za puštanje Aleksandra Obradovića na slobodu.

Radnik „Krušika“ Aleksandar Obradović je uhapšen 18. septembra pod sumnjom da je odavao službene tajne i nalazi se u kućnom pritvoru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *