subota, 20. aprila 2024.

Smanjena kazna za ubistvo Damjana Dragojlovića

Objavljeno: 21. maja 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Viši sud (arhiva), foto: Patak online
Viši sud (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO-  Sretenu Nikoliću (27) iz Valjeva, novom presudom Višeg suda, smanjena je zatvorska kazna sa 35 na 30 godina zatvora zbog ubistva Valjevca Damjana Dragojlovića (25). On je ubijen krajem oktobra 2016. godine u valjevskom noćnom klubu „Zipa“.

Nikoliću je 2019. godine izrečena zatvorska kazna od 35 godina, iako je tužilaštvo tražilo da mu se izrekne maksimalna kazna od 40 godina zatvora. Tu presudu je, nakon žalbe advokata odbrane i tužilaštva, poništio Apelacioni sud u Beogradu i naložio novo suđenje.

U obrazloženju Apelacionog suda je navedeno da je nejasno zašto prvostepeni sud nije u  presudi opisao i ceo događaj koji je prethodio samom izvršenju krivičnog dela, navodeći da je video zapis o događanjima pre ubistva potvrdio da je Damjan Dragojlović okrivljenom Nikoliću zadao više udaraca, Okrivljeni je u svom iskazu naveo da je tamo ponovo tučen od strane više lica, što je potvrdio i jedan svedok, stoji u obraloženju ukidanja prvostepene presude.

Nakon ponovljenog suđenja, na kome je održano nekoliko ročišta, u usmenom obrazloženju nove presude sudija Jasmina Terzić, predsedavajuća Krivičnog veća Višeg suda je, između ostalog, navela da je kazna ublažena zbog godina okrivljenog, odnosno zbog njegove mladosti u trenutku kada je počinio ubistvo.

Optužnica je teretila Nikolića za teško ubistvo koje se dogodilo u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine.

Nikolić se sa Dragojlovićem, koji je bio radnik obezbeđenja u “Zipi”, najpre sukobio na ulici ispred kafića jer mu, navodno, nije bio dozvoljen ulazak u taj objekat. Potom je otišao kući, odakle se vratio naoružan pištoljem iz kojeg je najpre spolja pucao u izlog kafića, a onda ušao unutra i pucnjima usmrtio Damjana. Utvrđeno je da je u Damjana, koji je od posledica ranjavanja preminuo u valjevskoj bolnici, ispalio više hitaca, dok su ga pogodila dva, jedan u grudi, drugi u butinu. U njegovoj daljoj nasumičnjoj pucnjavi ranjena su još dva gosta “Zipe”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *