ponedeljak, 24. juna 2024.

Smenjen predsednik UO Doma zdravlja

Objavljeno: 28. decembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Odbornici lokalnog parlamenta smenili su sa dužnosti dosadašnjeg predsednika Upravnog odbora Doma zdravlja Aleksandra Rajevca. Ovaj uspešni privrednik, koji je na to mesto postavljen na predlog SNS, smenjen je na zahtev te stranke, a uz podršku odbornika vladajuće većine. Rajevac je, praktično, smenjen vrlo brzo nakon što je postavljen na mesto predsednika UO Doma zdravlja. Naime, odbornici lokalnog parlamenta su krajem septembra izabrali novi Upravni odbor u valjevskom Domu zdravlja. Tada je na čelno mesto izabran direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac, a za njegovog zamenika dr Goran Mitrović. Za članove Upravnog odbora u ime zaposlenih su izabrane specijalista medicine rada dr Nada Pirgić i medicinska sestra Gorica Božić, dok je treći predstavnik Grada u Upravnom odboru Doma zdravlja Olivera Pavlović.

Kome se za kratko vreme zamerio predsednik UO Doma zdravlja Aleksandar Rajevac može samo da se nagađa, a niko od predstavnika lokalne samouprave, koja i postavlja predsednike i članove Upravnih odbora ustanova i javnih preduzeća čiji je osnivač Grad, nije objasnio kako je moguće da je za odbornike vladajuće većine (uz podršku SNS), Rajevac bio dobar kandidat pre tri meseca, a sada nije podoban da bude na čelu UO Doma zdravlja.

Na sednici Skupštine grada umesto Aleksandra Rajevca je na mesto predsednika UO Doma zdravlja postavljen Zoran Trifunović (SNS).

4 komentara na “Smenjen predsednik UO Doma zdravlja

  1. I vrapci na grani znaju da je med. sestra htela da bude glavna. Ionako je ona i neformalni v.d. direktor Doma zdravlja , sad može da bude i na čelu UO, može joj se… A onaj Zaven neka bude i dalje maneken. Na sreću, ima čestitih ljudi, koji ne žele da „manekenišu“, poput Rajevca, jer za razliku od ovih drugih, imaju obraz.

    24

    6
  2. Ma šta će mu sada i ta obaveza. On je uspešan privrednik i nije mu do zafrkavanja sa ekspertima iz Gay 17-1 (otišao im Dinkić). Kako se priča on će uskoro predvoditi Okružni odbor Vulinove stranke. Čestitam – to je pravi izbor.

    20

    6

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *