utorak, 25. juna 2024.

Sneg doneo probleme

Objavljeno: 27. novembra 2013.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Sneg je u Valjevu je neprekidno padao više od 30 sati i visina snega u gradu je 32 centimetara, dok je na Divčibarama skoro pola metra snega. Na neočišćene ulice danas su se žalili žitelji visinskih zona Valjeva, dok je zbog neočišćenog snega put za Divčibare do Bogdanovića brda bio neprohodan nekoliko sati. Zbog neočišćenog snega u Robajama je ostao autobus “Evropa busa”  koji je krenuo po đake u Krčmar i okolna sela, ali nije uspeo da stigne do odredišta, tako da mnogi đaci iz tog kraja danas nisu otišli u školu. Problema ima i na Divčibarama gde se žitelji žale da samo jedna mašina čisti sneg na lokalnim putevima. S druge strane, putari tvrde da većih problema nema.  U Valjevu i okolnim selima neprekidno interveniše 12 ekipa preduzeća “Ingrapomni”, kaže Mirko Međa iz zimske službe tog preduzeća.

U PZP “Valjevo” koje održava regionalne i magistralne puteve kažu da im probleme stvaraju šleperi, čiji vozači ne poštuju zabranu kretanja na pojedinim pravcima. Oni navode da regionalni put za Divčibare do Bogradnovića brda nije očišćen na vreme jer se radi o državnom putu trećeg prioriteta, koji se čisti tek nakon što mašine završe posao na važnijim saobraćajnicama.

Na Divčibarama ima skoro pola metra snega, a mnogi Valjevci koji rade u tom turističkom centru, koji su iz Valjeva krenuli jutros u 6 časova, na Divčibare su, zbog neočišćenih puteva, stigli tek oko 11 časova. Problema ima i na samim Divčibarama gde se žitelji žale se da putari nisu očistili lokalne puteve. U Gradskoj direkciji, koja je angažovala mioničko preduzeće “Edifikator” za čišćenje snega na Divčibarama, potvrđuju da trenutno radi samo jedna mašina i tvrde da ona može da očisti sve ono što je predviđeno programom. Sneg je naneo probleme i na elektromreži. Nekoliko dalekovodnih pravaca u valjevskom kraju je u prekidu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *