subota, 20. jula 2024.

SNS dobio 20.955 glasova, a Svanuće 12.436

Objavljeno: 4. juna 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Valjevo, foto: Patak online
Valjevo, foto: Patak online

VALJEVO- Lista „Aleksandar Vučić – Valjevo sutra“ u Valjevu je dobila 20.955 glasova i osvojila 30 odborničkih mandata, dok je koalicija „Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može“ dobila 12.436 glasova i imaće 17 odborničkih mesta, pokazuju rezultati lokalnih izbora, koje je objavila Gradska izborna komisija.

U valjevski parlament ušle su još tri liste. „Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo – za kralja i otadžbinu, prof. dr Branimir Nestorović“  je dobila 1.778 glasova i dva odbornička mandata.

Po jednog odbornika imaće manjinske liste „Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović“, koja je osvojila 723 glasa i „Ekologija, zeleno Valjevo – Stil života“  koja je dobila 737 glasova.

Lista „Kasnimo – Narodna stranka – Mirjana Jugović, Srpski pokret Dveri – Stanko Ranković“ nije prešla cenzus.

U procentima partije okupljene oko SNS osvojile su 55,32 odsto od ukupnog broja birača koji su glasali, dok je lista „Svanuće“ osvojila 32,83 odsto.

Na trećem mestu je lista dr Branimira Nestorovića koja je osvojila 4,69 odsto. Sledi lista „Ekologija, zeleno Valjevo – Stil života“ sa 1,95 odsto i Ruska lista sa 1,91 odsto.

Izlaznost građana na lokalnim izborima u Valjevu je bila 50,61 odsto, što znači da je glasalo 37.894 građana, dok je nevažećih listića bilo 894.

Kako je saopštila Gradska izborna komisija, na izborima u Valjevu nije bilo neregularnosti i nepravilnosti.

„Izuzetak je jedna prijava koja je potom i odbačena od svih članova GIK-a, jer je bila političke prirode, a ne u vezi izbornog procesa“, rekao je predsednik Gradske izborne komisije Mladen Simović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *