petak, 24. maja 2024.

SOS telefon počeo sa radom

Objavljeno: 2. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Lokalnim akcionim planom za rodnu ravnopravnost grada Valjeva za period od 2019-2021. godine, predviđeno je da se uspostavi usluga „SOS telefon za žene sa iskustvom nasilja“, čiji je specifičan cilj izgradnja novih i jačanje postojećih institucionalnih kapaciteta podrške žrtvama porodičnog nasilja.

„Dugo smo najavljivali ovu uslugu, koja je konačno ove nedelje počela sa radom. Udruženje „Alternativa plus“ će obavljati ovu uslugu. Grad Valjevo je obezbedio prostorije gde se ova usluga obavlja, a finansirao je i sertifikovanu obuku. Dakle sve osobe koje rade na ovoj usluzi su stručno osposobljene. Veoma je bitno da kažem da SOS telefon neće pokrivati samo grad Valjevo, već i ceo Kolubarski okrug“, naglasio je Marko Jevtić, član Gradskog veća zadužen socijalnu politiku.

Sve žene i devojke koje imaju iskustva u nasilju, mogu se javiti na broj telefona: 014/221- 904. Uskoro će biti dostupan još jedan broj telefona na koji žene mogu prijaviti nasilje: 0800 / 073-777. SOS telefon je u funkciji svakog radnog dana u periodu od 16 do 19 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *