nedelja, 16. juna 2024.

Sportski duh za bolnicu

Objavljeno: 14. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Sportski klubovi koji su nedavno uspešno organizovali manifestaciju pod nazivom “Revija borilačkih veština”, tokom događaja, u skaldu sa sportskim duhom, su sakupili dobrovoljni prihod i donirali ga Opštoj bolnici Valjevo. Od tih sredstava, ukupno 45 300 dinara, nabavljeno je 18 uređaja za merenje hipertenzije. V. d. direktor OB Valjevo, dr Zoran Đurić, naglasio je da ova akcija zavređuje svaku pažnju jer pokazuje pravi sportski duh za opšte dobro, a zahvaljujući se svim učesnicima, klubovima borilačkih veština, pozvao je i ostale sportske klubove da slede primer.

Osim ove donatorske akcije, preduzimamo mnoge aktivnosti na prikupljanju značajnih donatorskih sredstava. U najavi je u bližoj budućnosti još par značajnih donacija i njih ćemo kao i do sada na isti način sprovesti, a to je da se od sredstva  nabavljaju neophodni uređaji i aparati. Mogu da najavim da je u pitanju znatno visoka donacija u iznosu od oko 50 hiljada evra i biće nabavljeno više aparata za Opštu bolnicu Valjevo – rekao je v.d. direktora OB Valjevo dr Zoran Đurić.

Dr Dušan Ružičić internista i aktivni sportisata je u ime Interne službe OB Valjevo, izrazio zahvalnost  RK “Mladost” i ostalim organizatorima koji su osmislili manifestaciju koja promoviše sport i zdrav način života.

Oblast kojom se bavim, kardiologija, se najpre zalaže za bavljenje sportom, kroz prevenciju, a kasnije i za rehabilitaciju u lečenju kardiovaskularnih oboljenja. Obzirom da kardiološka paleta bolesti zauzima epidemijski karakter tako da bih i ličnim primerom pozvao sve mlade ljudi da se priključe i da popularišemo jedan vid sporta i zdrav način života kakvi su bazični sportovi gde spada i rvanje kojim se bavim. Uz zahvalnost u ime svoje službe jer sam neka spona između rada u zdravstvu i bavljenja sportom, želeo bih da se zahvalim na entuzijazmu i organizaciji RK “Mladost” i BK “Metalac” i ostalima koji su uzeli učešće i pomogli da svakodnevna lekarska praksa u nezi i lečenju bolesnika bude lakša upotrebom uređaja za merenje hipertenzije koji su svakako potrebni – rekao je dr Ružičić.

Isped RK “Mladost”, Marko Jovanović je povodom lepog povoda, uručenja aparata za merenje hipertenzije, iskoristio priliku da se zahvali svim građanima koji su došli na Reviju borilačkih sportova i dali dobrovoljan prilog.

Meni je veliko zadovoljstvo što je veliki broj klubova učestvovao i ovom prilikom bih najavio da će ova revija postati reodvna, a nadam se da će prerasti u lepu tradiciju. Očekujem već na leto veliku reviju na otvorenom – rekao je Marko Jovanović.

Zarija Andrić isped bokserskog kluba takođe je podelio zadovoljstvo što je i njegov klub učestvovao u ovoj manifestaciji uz nadu da će se ovakva dobra praksa nastaviti, posebno što je imala i donatorsku notu za zadavstvo.

Zahvaljujem se svima koji su došli u velikom broju, a hala je bila puna kao nekada kada je “Metalac” boksovao u prvoj ligi. Simbolična donacija je u skaldu sa teškim vremenima u kojima smo, a ovo je ujedno bila i promocija borilačkih sportova gde smo deci i njihovim roditeljima prikazivali neku od plemenitih veština. Deca treba da se opredele za neki sport jer će tako postati zdraviji i humaniji i odgovorniji – rekao je Zarija Andrić.

PR Opšta bolnica Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *