ponedeljak, 26. februara 2024.

SPS predstavio program za zdravstvo

Objavljeno: 5. juna 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – U sklopu svoje kampanje za lokalne izbore 21. juna, SPS u Valjevu je predstavio deo svog programa vezanog za zdravstvo i rešavanje zdravstvenih problema u našem gradu.

Na spisku programa u zdravstvu, koji je predstavio dr Zoran Živković, nalazi se, između ostalog, ulaganje u infrastrukturu zdravstvenih objekata, pervencija, uvođenje školskih kuhinja i plan subvencija za promenu enrgenata u cilju smajenja aerozagadjenja u gradu.

„Valjevo u odnosu na broj stanovnika zaslužuje savremenu Opštu bolnicu. Poslednja seizmička ispitivanja su pokazala da je stara ruska bolnica seizmički veoma ranjiva i treba naći mogućnost izgradnje novog internističkog bloka. Rekonstrukcija prostora Doma zdravlja sa predlogom izmeštanja službe Hitne medicinske pomoći u prostor nekadašnjeg Zavoda za zaštitu zdravlja valjevskog Krušika donela bi ne samo veću prostornu, već i funkcionalnu efikasnost ove vitalne službe urgentne medicine i njeno postavljanje na regionalni nivo“, rekao je dr Živković.

S obzirom da četvrtinu građana Valjeva čine osobe starije od 65 godina, SPS predlaže u narednom period osnivanje gradskog Zavoda za gerontologiju i gerijatriju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *