nedelja, 23. juna 2024.

Sređivanje parkinga u centru grada

Objavljeno: 16. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Počelo je asfaltiranje parkinga u centru grada, između ulica Vuka Karadžića i Karađorđeve. Vrednost ovih radova od 5,85 miliona dinara, a izvođač je  preduzeće „Ingrap-omni“.

Prilikom obilaska radova, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je rekao da je ovaj parking urađen devedesetih godina, kada je samo betoniran, ali da do danas nije sređivan.

“Ova zgrada je useljena 1980. godine i od tada faktički nije bilo ozbiljnog pristupa rešavanja parkiranja, ne samo ove zgrade, nego i samog centra grada što je evidentan problem. Mi smo svesni tog problema, mislili smo ovde da stavimo spratnu garažu, ali zbog narušavanja privatnosti stanara i svega onoga što prati jedan takav projekat, odlučili smo se da „ad hoc“ uradimo parking sa svom kišnom kanalizacijom i sa osvetljenjem”, rekao je Gvozdenović.

Po njegovim rečima, u Valjevu fali još dosta parking mesta tako da će se u narednom periodu raditi parking iza zgrade Višeg suda i najverovatnije parking iza zgrade preko puta suda u Karađorđevoj ulici.

Gradonačelnik kaže da su predstavnici grada svesni kolika je potreba za uređenim parkingom u Valjevu, pa je saopštio da se razmišlja o rekonstrukciji parkinga ispred Doma zdravlja, kao i prostora gde sada radi „NIS-ova“ benzinska pumpa na početku Tešnjara. On očekuje da će saobraćajne studije pokazati, kako da se ovaj višedecenijski problem Valjevaca reši na najbolji mogući način.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *