petak, 24. maja 2024.

Srednja škola u Mionici dobija novi amfiteatar

Objavljeno: 6. maja 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionički srednjoškolci već tri godine pohađaju kompletno renoviranu školu, a do kraja juna dobiće nov i moderno opremljen amfiteatar kapaciteta 55 mesta.

Kako je najavljeno, biće postavljeni novi projektori, nameštaj, zidna platna, školske klupe, stolice i druga oprema koja će unaprediti kvalitet nastave.

Na osnovu konkursa za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja Ministarstvo pravde podržalo je ovaj projekat sa gotovo 700 hiljada dinara.

„Zahvaljujem se Ministarstvu pravde koje je opredelilo sredstva. Srednja škola je bila ažurna, pripremila dokumentaciju i uskoro ćemo imati novi amfiteatar. Ulaganje u obrazovanje je veoma važno i zato smo uz pomoć države uspeli da potpuno renoviramo i srednju i osnovnu školu u Mionici. Izdvojeno je 338 miliona dinara. Deca zaslužuju najbolje, a na nama je obaveza da im omogućimo kvalitetne uslove za školovanje i odrastanje“,  rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Iz srednje škole „Mionica“ naglašavaju da će opremanjem amfiteatra škola dobiti potpuno nov i multifunkcionalan prostor koji će u velikoj meri unaprediti nastavu, kao i vannastavne aktivnosti. Dodaju da će se održavati brojne radionice i predavanja za učenike, a značajno će biti za izvođenje  dodatnih vežbi  turističko-hotelijerskog smera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *