petak, 24. maja 2024.

Šta je valjevski?: Svečano dočekan voz koji je iz Beograda krenuo 2006. godine!

Objavljeno: 18. novembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO Voz koji je u novenbru 2006. godine krenuo iz Beograda juče je svečano dočekan na Železničkoj stanici Valjevo. Dočeku prisustvovalo je oko hiljadu građana koji su uživali u bogatom kulturnom i umetničkom programu.

„Kada smo čuli da je putnički voz broj 2101 stigao do Iverka, sredinom prošle godine, krenuli smo sa pripremama za doček. Nismo imali dilemu koja pesma treba da dočeka voz na ulazu u Valjevo- to je morala biti „Dugom prugom ide voz“ koju izvode Dejan Cukić i Spori ritam bend. Sigurni smo da su posetioci i putnici uživali!“, tvrdi organizator Nemanja Jovanović Brzi.

Tokom decenije putovanja putnici, kondukteri i mašinovođe postali su jedna velika porodica. Bilo i ljubavi i mržnje, ali oni su sve uspeli da prebrode. „U početku nismo pričali jedni sa drugima… Kako je vreme prolazilo shvatili smo da smo upućeni jedni na dtuge, i da drugačije ne bi mogli da preživimo. Toliko smo postali nerazdvojni da ću teško moći da zamislim dan bez nekog dobrog vica konduktera Pere!“, ispričala nam je Zorica, jedna od putnica.

Uz putnike u vozu sve vreme je bila i ekpia TV Roze čiji čelnici planiraju da sve ovo pretoče u jedan rijaliti za koji se nadaju da će imati rekordnu gledanost.

 O AUTORU

Marko Lazić je rođen, odrastao i živi u Valjevu i nema nameru da ga napušta. Završio je Gimnaziju, studira ekonomiju. Piše da nasmeje, uglavnom bezuspešno. Publiku je uspešno podelio na dva tabora- one kojima su njegovi tekstovi glupi i one kojima su njegovi tekstovi bez veze. Autor je FB stranice “Šta je valjevski”, koja ima preko 7.000 pratilaca.

Jedan komentar na “Šta je valjevski?: Svečano dočekan voz koji je iz Beograda krenuo 2006. godine!

  1. Brtavo majstore , kao klinac sam vozio lokomotivu poznatu kao Cira i prvu dizelku koja je isla Barskom prugom od Lajkovca do Valjeva , bilo je fenomenalno .Pozdrav za sve Zeleznicare Srbije.

    9

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *