petak, 24. maja 2024.

Štab: Epidemiološka situacije je stabilna

Objavljeno: 23. aprila 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iako u poslednje vreme skoro da nema dana bez preminulih od posledica korona virusa, uz to je povećan broj novopozitivnih, kao i broj osoba na bolničkom lečenju i onih koji su na respiratoru, što po oceni mnogih lekara, pokazuje snagu virusa, Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na jučerašnjoj sednici konstatovao da je situacija u Valjevu stabilna.

„Medicinski deo Štaba za vanredne situacije je konstatovao da je situacija u Valjevu stabilna u vezi virusa korona, ali da je broj obolelih, hospitalizovanih i sugrađana na respiratorima konstantan. To iziskuje dosledno sprovođenje epidemioloških mera, kako bi konačno počeo da značajnije opada broj obolelih. Primetno je i povećanje obolevanja sve mlađih sugrađana“, navodi se u saopštenju za javnost dostavljenom medijima nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

U saopštenju se dodaje da, zbog svega ovoga, komandant Štaba i gradonačelnik Lazar Gojković, kao i članovi Štaba za vanredne situacije su pozvali Valjevce, naročito mlađe sugrađane da se u što većem broju vakcinišu, navodeći da je to najbolji način da se zaštitimo od korona virusa i da se život što pre vrati u normalu.

Na istoj sednici je usvojen je i plan rada Štaba za 2021. godinu, a razmatran je izveštaj o riziku od poplava i drugih opasnosti na teritoriji grada Valjeva. U našem kraju su najveći rizici od poplava i požara.

Prilikom razmatranja Operativnog plana za odbrane od poplava za vode drugog reda, konstatovano je da su izgradnja u neposrednoj blizini reka, kao i nekontrolisana seča šuma glavni problemi u našem kraju, zbog čega se povećava rizik od poplava, navodi se u saopštenju za javnost Štaba za vanredne situacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *