utorak, 23. jula 2024.

Štab odlučio da se odlože sve manifestacije

Objavljeno: 18. septembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Štab za vanredne situacije grada Valjeva je doneo zaključak da, na osnovu mišljenja Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavnje od epidemija, sportske i druge zabavne manifestacije treba odložiti do povoljnije epidemiloške situacije. Takođe, inspekcijski organi su dužni da pojačaju nadzor nad primenom mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19.

Pre sednice Štaba je održan sastanak SOT-a, na kome su članovi medicinske struke izneli nepodeljeno mišljenje, zasnovano na zdravstvenim procenama, ali i preporukama Ministarstva zdravlja da se odloži održavanje svih većih skupova građana.

Članovima Štaba je predočeno da su od strane ministra zdravlja upućene preporuke svim zdravstvenim institucijama na teritoriji Srbije i apelovano na lokalne štabove za vanredne situacije da se odlože sva veća okupljanja.

Početak školske godine, povećan broj građana Srbije koji se vraćaju sa letovanja iz zemalja u okruženju, gde je veliki broj obolelih, kao i povećanje broja pregleda u Kovid ambulantama, ukazuju da se pogoršava epidemiološka situacija.

Gradonačelnik Valjeva i komandant Štaba za vanredne situacije Lazar Gojković, kao i svi članovi Štaba su uvažili ove preporuke struke. Upućen je poziv sugrađanima da odlože planirane manifestacije i okupljanja, kako bi novi očekivani talas u Valjevu prošao sa što manje zaraženih i obolelih.

„Osim zvaničnih manifestacija koje nisu dobile odobrenje za održavanje, mole se sugrađani da ne organizuju veća porodična slavlja i okupljanja u ugostiteljskim objektima i drugim privatnim posedima, kako u gradu, tako i na seoskom području“, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

 

Jedan komentar na “Štab odlučio da se odlože sve manifestacije

  1. Jel manifestacija dodela nagrada za djaka generacije? Ko li je smislio sad ovo odlaganje svega usred pada zarazenih🤪?

    1

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *