petak, 21. juna 2024.

Стабилизује се ситуација

Objavljeno: 19. maja 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

У Ваљеву се ситуација стабилизује, речено је на јутрошњој седници Штаба за ванредне ситуације.  Директор градске Дирекције Драган Јеремић је рекао да се ситуација у граду и селима мења из сата у сат и да су велика оштећења на кућама, услед клизишта. Срушено је 25 кућа, а најтеже је у Ребељу и Суводању.Још се не зна колико ће бити кућа за исељавање. Дат је налог и да се прегледају мостови. У овом тренутку граду је неопходан новац и грађевински материјал, како би се што пре направиле порушене куће. Јеремић је истакао да су бројни добровољци ангажовани у отклањању последица одрона у Његошевој улици.

Градоначелник Станко Терзић је рекао да волонтере не треба излагати опасности на клизиштима и  да се упуте на чишћење делова око река. Градоначелник је наложио да се хуманитарна помоћ која стиже у Ваљеву контролише и да завршава само тамо где је неопходна. Ваљевским ватрогасцима стиже све мање захтева. Сада се истаче вода из затворских просторија, као и у Насељу „Сретена Дудића“ где подземна вода продире у пордумске просторије. Помоћ се сада усмерава на Уб.

Из ваљевске полиције саопштавају да су путни правци проходни. На путевима има одрона, нарочито на путу ка Лозници, али се саобраћај одвија. Појединачне кварове на нисконапонској мрежи отклањају свакодневно и у ваљевској Електродистрибуцији. Завод за јавно здравље је завршио дезинфекцију обданишта и школа, који од јутрос раде. Данас ће у дезинфекцији помагати и на Убу.

Снабдевања града водом је стабилно. Клизиште између Баира и Мајдана проузрокује појединачне кварове, који се отклањају, каже директор ЈКП „Водовод“ Ђорђе Павловић. Приликом изградње стамбених објеката извођачи су бетонирали затварале „Водовода“, тако да сада екипе овог јавног предузећа морају да секу затварач на углу улица Мајора Илића и Радничке. Ваљевски „Водовод“ упућује воду у Обреновац, Крупањ и Уб. Једна цистерна са водом се налази у бранковини, друга је на Убу, а трећу користе за чишћење након изведених радова.

Ваљевски „Видрак“ већ увелико чисти наш град. И њихова једна цистерна се упутила на Уб, где је неопходно чишћење. Сви грађани који још имају џакове са песком, требало би да их изнесу испред кућа, како би их радници „Видрака“ однели из града. Директор Ђорђе Милановић каже да грађани могу да их позову уколико имају да избаце кабасти отпад.

Заменик градоначелника Жарко Ковач и члан градског већа Никола Радојичић су известили Штаб да је у хотелу Маљен на Дивчибарама смештено 34 људи из Обреновца, од чега је 15 деце. Они су обишли ове породице, однели им помоћ и једино што је потребно овим женама, које су углавном дошле са бебама, јесу пелене. У Ваљеву су од јутрос смештене још три породице из Обреновца. У три дана у Ваљево су стигла три шлепера помоћи из републичког Штаба за ванредне ситуације са водом, брашном, шећером и осталим намирницама. Преко Црвеног крста се дистрибуира помоћ коју доносе грађани, али и Фондација листа Блиц, из Бачке Паланке, Удружења новинара Србије.

 

Од данас је активан рачун града Ваљева за отклањање последица од поплава.

840-3046741-21 ГРАД ВАЉЕВО-ОТКЛАЊАЊЕ ПОСЛЕДИЦА ОД ПОПЛАВЕ ВАЉЕВО

За уплате преко рачуна позив на број 288

За уплате у готовини позив на број 188

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *