sreda, 17. aprila 2024.

Stadion „Žoze Murinjo“ otvoren za ubske sportiste

Objavljeno: 3. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Partnerno uređenje ubskog stadiona „Žoze Murinjo“, koji nosi ime po portugalskom fudbalskom stručnjaku, je završeno i taj teren je sada u dnevnim, ali i noćnim terminima, na raspolaganju sportistima iz te varošice. Po rečima predsednika opštine Ub Darka Glišića, stadion je već u funkciji, a biće svečano otvoren na proleće, kada se očekuje dolazak Žoze Murinja!

Posle Ulice Nemanje Matića, stadiona Dragana Džajića i parka Raće Petrovića Žoze Murinjo je dobio u Ubu stadion, koji nosi njegovo ime! Fudbalski teren koji se nalazi preko puta ulice i parka koji nose ime proslavljenih fudbalera Nemanje Matića i Raće Petovića, i na oko 300 metara od stadiona Dragana Džajića, po odluci čelnika ubske opštine, zove se stadion „Žoze Murinjo“.

„Glavni ’krivac’ za ovo je Nemanja Matić, koji je bio posrednik u razgovorima sa Murinjom, koji je bio oduševljen idejom da stadion u Ubu ponese njegovo ime. Na ovaj korak smo se odlučili prvenstveno zbog Murinjovog dobrog odnosa prema Srbiji, ali i prema našem Ubljaninu Nemanji Matiću, koga je trenirao u Mančesteru i Čelsiju“, kažu u ubskoj opštini.

Ubski stadion, koji nosi ime portugalskog fudbalskog stručnjaka, ima najmoderniju veštačku travu i reflektore, kao i 500 sedećih mesta.

Foto: Dragan Belajac

Jedan komentar na “Stadion „Žoze Murinjo“ otvoren za ubske sportiste

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *