petak, 12. aprila 2024.

Stigli novi radnici u Gradsku upravu

Objavljeno: 3. februara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grad Valjevo je preuzeo sve radnike Direkcije za zemljotres, potvrđeno je Radio Patku u lokalnoj samouporavi. Iako je država još pre više od dve godine donela odluku da ugasi Direkciju za zemljotres i prekinula njeno finansiranje, Valjevo i opštine Kolubarskog okruga nisu sproveli tu državnu odluku i kao osnivači ugasili Direkciju. Posledica toga je da će građani morati da plati više od 100.000 evra na ima plata zaposlenih u Direkciji za zemljotres, koji su dve godine dolazili na posao i nisu ništa radili, ali imaju pravo na plate. U toj Direkciji donedavno je samo formalno bilo zaposleno 12 ljudi, jer nisu imali nikakav posao, niti su budžetom bila predviđena sredstva za njihov rad. Na kraju ostalo je samo troje radnika Direkcije i njih je preuzeo Grad Valjevo, potvrdio je za Patak načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić.

Na pitanje kako su otvorili tri nova radna mesta u Gradskoj upravi kada još uvek važi zabrana zapošljavanja, Vujić Subotić tvrdi da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

Pošto su zaposleni u Direkciji tužili poslodavca zbog neisplaćenih zarada taj problem će rešiti sud. Da li će neko snositi odgvornost zbog toga što Valjevo i opštine nisu ugasili Direkciju za zemljotres još pre dve godine, a zbog te odluke nagomilani su troškovi za plate zaposlenih koji ništa nisu radili, Vujić Subotić nije dao konkretan odgovor.

Zbog čega je neko štitio inetrese 12 zaposlenih u Direkciji i čuvao im više od dve godine radna mesta, iako posla nisu imali, kao i to da li će neko odgovorati što će ovakva odluka gradskih funkcionera građane koštati preko 100.000 evra, odgovore na ova pitanja od čelnika Valjeva nismo dobili.

Apsurdno je to što Direkcija za zemljotres na papiru još uvek postiji, ali više nema nijednog zaposlenog. Poslovni prostor Direkcije je u vlasništvu Valjeva, tako da ostaje da se vidi kako će sprat u Pantićevoj ulici iskoristiti gradski čelnici.

2 komentara na “Stigli novi radnici u Gradsku upravu

  1. Evo još jedan dokaz gde idu novci od nas sirotana, i umesto da ti novci se usmere u proizvodnju oni treba da se daju nekome ko nije ništa radio, da je ovo pravna država pa onaj ko je kriv njemu oduzeti imovinu i namiriti ovima što su dobili spor. Zbog ovakvih i sličnih njima prpusta mi živimo sve gore i gore, gde je raja da uzme govnjive motke i po ludim glavučama pa da više nikad nikom ne padne na pamet da se igra sa sirotinjskim parama kojima se uzima od usta, sram ih bilo, obraza i nemaju …

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *