četvrtak, 18. jula 2024.

Štrajk glađu valjevskih boraca

Objavljeno: 7. avgusta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Devet rezervista, članova Udruženja boraca ratova od 1990. godine, počelo je štrajk glađu u prostorijama Udruženja koji, kako su naveli, neće prekidati dok ministar rada, socijalnih i boračkih pitanja Zoran Đorđević i državni sekretar u tom ministarstvu Negovan Stanković ne podnesu ostavke.

Borci su, kako su istakli, ogorčeni što nijedan njihov zahtev i pored obećanja nije rešen, pa su se odlučili na ovaj radikalni vid protesta. Oni traže da ratni vojni invalidi, teško oboleli posle 1999. godine, mogu da se leče na VMA bez uputa, potom da se omogući lečenje u Domu zdravlja Valjevo svim borcima koji nemaju zdravstvenu knjižicu, po ugledu na akcije pregleda građana.

Zahtevaju i posao za decu palih boraca, ratnih vojnih invalida, te da država omogući da plate dug za struju na rate, uz otpis kamate, kao i da se zabrani isključenje električne energije rezervistima.

Od kako su počeli štrajk glađu, hitna pomoć je u nekoliko navrata intervenisala pružajući im pomoć, a za danas su najavljeni i njihovi pregovori sa predstavnicima Vlade koji će doći u Valjevo.

4 komentara na “Štrajk glađu valjevskih boraca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *