četvrtak, 20. juna 2024.

Studenti uručili donaciju za valjevsko porodilište

Objavljeno: 11. juna 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Studentska Fondacija „Osmeh na dar“ nije zaobišla porodilište valjevske bolnice u svojim humanim poduhvatima, pa je na ovu adresu uručeno 50 štep deki i 30 bebi peškira sa logom Fondacije. Studenti Pravnog i drugih fakulteta Beogradskog univerziteta okupljeni u Fondaciji „Osmeh na dar“, svojim aktivnostima prikupljaju sredstva za nabavku najneophodnijih stvari za različite grupe stanovništva.

„Kvalitetne štep deke greju novorođene bebe i omogućavaju im miran san. Pobolјšanje uslova u porodilištima u Valјevu, Nišu i Užicu ima izuzetan značaj jer se u ovim zdravstvenim ustanovama godišnje rodi više od 6000 beba. Ulepšajmo našoj deci prve snove i obezbedimo im zdravo detinjstvo, raširimo im osmehe“, poručili su iz Fondacije „Osmeh na dar“ u kojoj volontiraju brojni studenti i studentkinje iz Valjeva i okoline.

Fondacija „Osmeh na dar“ je prva studentska humanitarna fondacija, aktivna od 2006. godine, a zvanično osnovana 2009. godine. Osnovni cilјevi Fondacije su, pomoć socijalno i zdravstveno ugroženoj deci i deci sa posebnim potrebama u Srbiji, širenje svesti o socijalnim i zdravstvenim uslovima, kao i unapređenje i promocija kulture i obrazovanja, u siromašnim i nerazvijenim oblastima širom Srbije. Fondacija podržava i slična volonterska i humanitarna Udruženja, pa je donacija bebi operme ovom prilikom podrška Udruženju i  kampanji „Rodi se na lepom mestu“ u kojoj se prikupljaju sredstva za opremanje valjevskog porodilišta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *