nedelja, 3. marta 2024.

Studio Trnavac u blokadi zbog duga od milion dinara

Objavljeno: 29. septembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“ je već pola meseca u blokadi zbog duga koji iznosi skoro milion dinara. Kako saznaje portal Patak online, dug je nastao zbog toga što je jedan radnik, na nezakonit način otpušten, pa je sudskom odlukom vraćen na posao i naloženo je da mu se isplate sve zaostale zarade. Tu informaciju nam je potvrdila i direktorka Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“ Mirjana Vojić.

Na na naše pitanje ko je dao nezakonit otkaz zaposlenom u toj ustanovi kulture, ona je odgovorila „Studio“. Na dodatno pitanje da li je ona uručila otkaz, za koji je sud utvrdio da je nezakonit, zbog čega je ova ustanova blokirana za iznos od 981.036 dinara, ona je odgovorila potvrdno. Mirjana Vojić nije želela da iznosi više detalja, navodeći da će nam više informacija dati tokom iduće sedmice, jer su u toku pregovoru sa lokalnom samoupravom o tome kako da reše ovaj problem.

„Ova blokada, svakako, utiče na rad Studija, ali nadam se da ćemo vrlo brzo izaći iz ove situacije“, rekla je u kratkom razgovoru za portal Patak online direktorka Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“.

Jedan komentar na “Studio Trnavac u blokadi zbog duga od milion dinara

  1. Svetli primer „rebus sic stantibus“ da će važeći zakon i pravna norma nadvladati – internu odluku, uredbu u funkciji birokratije. Pozdravi

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *