utorak, 28. maja 2024.

Suzbijanje komaraca i večeras

Objavljeno: 8. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ukoliko se steknu povoljni meteorološki uslovi, večeras od 19 do 23 časa  sprovešće se tretman suzbijanja komaraca uređajima sa zemlje. Kao preparat koristi se Aqua K-othrine, na bazi deltametrina.

Kako je saopšteno, planirano je da suzbijanje bude izvedeno u parkovima Pećina, Jadar, Peti Puk, spomen parku Vidrak i spomen parku Brankovina. Biće obuhvaćene zelene površine u stambenim naseljima, zelene neuređene površine na poligonu Peti Puk i Senjak i prostor oko bazena u Petnici. Takođe će se zaprašivati i stadion na Pećini, ZSK-ov i stadion Radničkog. Predviđeno je i suzbijanje komaraca na Divčibarama.

Što se tiče vodotokova i priobalja, komarci će se tretirati pored reke Obnice, od Kazneno popravnog zavoda do ušća, Kolubare od restorana “Lovci” do ušća sa Ljubostinjom, površine oko Petničkog jezera, reka Bela Kamenica na Divčibarama, Gradac od crpne stanice Ploče do ušća, reka Brankovina od spomen kompleksa do magistralnog puta.

Kako se navodi u saopštenju iz Gradske uprave i preduzeća “Sinitra” koje će sprovesti tretman, potrebno je da pčelari preuzmu neophodne mere zaštite pčela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *