ponedeljak, 24. juna 2024.

Tehnički direktor Vodovoda tvrdi da nije smenjen

Objavljeno: 16. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Tehnički direktor Vodovoda Slobodan Živanović za Patak tvrdi da još uvek nije dobio rešenje o njegovoj  smeni, koju je juče obelodanio direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić. Živanović u otvorenom pismu koje je dostavio našoj redakciji navodi da je do sada dobio samo nepotpisano rešenje, tako da ne postoji nikakav validan dokument o njegovoj smeni sa mesta tehničkog direktora Vodovoda.

„ Danas sam dobio ponudu za zaključivanje aneksa ugovora o radu, nezavedenu i nepotpisanu, kao i „Aneks br. 2 Ugovora o radu br. M-602 od 31.12.2014. godine“, takođe nezaveden i nepotpisan. Sada sam u totalnoj nedoumici: jesam li ja smenjen ili nisam, zašto ovi dokumenti nisu potpisani i da li će neko iz rukovodstva Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva doći da potpiše? Ili se možda ja varam“, navodi Živanović.

U otvoreno pismo Živanović kaže da nije imao nameru da izlazi u javnost, međutim na taj korak se odlučio kada je shvatio da je postao glavna medijska tema valjevskih medija.

“Od gradskog rukovodstva sam juče pozvan da dam izjavu na konferenciji za štampu, s obzirom na to da je završena rekonstrukcija cevovoda sirove vode „Paklje – Valjevo“, te da su prestale restrikcije vode u grada. Pozvan sam ja jer je direktor JKP „Vodovod Valjevo“ na odmoru u Crnoj Gori. Nakon toga me je zamenik gradonačelnika Grada Valjeva odveo u Beograd na zakazani sastanak, takođe obzirom da je direktor na odmoru. Po povratku u Valjevo, na lokalnim valjevskim televizijama, iz izjave gospodina Dragana Jeremića vidim da sam smenjen „za opšte društveno dobro“. Da napomenem da je dotični gospodim direktror Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva. U svojoj izjavi naglašava da su me oni smenili. Pretpostavljam rukovodstvo direkcije u kojoj je direktor, mada ne znam kakve veze oni imaju sa JKP „Vodovod Valjevo“. Iz ove izjave mogao sam da zaključim samo da je na radove za rekonstrukciju cevovoda sirove vode „Paklje – Valjevo“ potrošeno 40 miliona dinara i da je to dobra vest kojom bi rebalo da skupe poeni za vladajuću stranku na predstojećim izborima. Međutim, pošto nije bilo dovoljno vode vršene su restrikcije, a to samo po sebi nije dobra vest i donosi negatine poene, pa zbog toga neko treba da odgovara. Taj neko sam ja. Oni su pustili da „sve upropastim“, da restrikcije prođu, pa me onda smenjuju. Ovo je veoma lako odraditi pošto nisam politički aktivan i to ne uzrokuje nikakve političke konsekvence za one koji su me smenili (verovatno rukovodstvo Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva)“, navodi u otvorenom pismu tehnički direktor Vodovoda Slobodan Živanović.

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić je novinarima juče saopštio da je tehnički direktor Vodovoda Slobodan Živanović smenjen zbog propusta o radu, a da je na njegovo mesto postavljen nekadašnji tehnički direktor Dragan Živanović. Međutim, potvrdu ove informacije nismo mogli da dobijemo od prvog čoveka Vodovoda Đorđa Pavlovića, jer nije odgovarao na naše pozive, dok odgovor na ovo pitanje ne zna ni gradonačelnik Stanko Terzić, koji je rekao da tehničkog direktora smenjuje direktor, a ne gradsko rukovodstvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *