nedelja, 23. juna 2024.

Telefoniranje funkcionera košta 8.000 evra

Objavljeno: 14. novembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Skoro jedna trećina zaposlenih u dve Gradske uprave ima službene telefone! Od 244 zaposlenih u gradskoj kući, koliko aktuelna vlast tvrdi da ih ima, čak 77 gradskih funkcionera i zaposlenih ima službene mobilne telefone. Samo prošle godine građani Valjeva su telefoniranje gradskih službenika i funkcionera platili skoro 8.000 evra! Iz podataka koji smo dobili od poverenika za informacije od javnog značaja proizilazi da su prošle i ove godine načelnici Gradskih uprava pravili najveće telefonske račune.  Septembarski račun za dva broja koja koriste Jelica Stojanović i Aleksandar Vujić Subotić plaćen je oko 8.500 dinara, iako je im pojedinačni mesečni limit 2.400 dinara.

Visoke račune imala je i pomoćnica gradonačelnika Svetlana Janković Beljanski, čiji nijedan račun nije ispod 5.000 dinara, a u julu ove godine njen račun je bio duplo veći. Najmanje račune imao je gradonačelnik Stanko Terzić, čiji se mesečni računi kreću oko 2.000 dinara.

Pravo na službene mobilne telefone, pored čelnika Valjeva, imaju članovi i sekretar Gradskog veća, predsednik Skupštine grada  i njegov zamenik, sekretar Skupštine grada, interni revizor, načelnici Odeljenja, budžetski inspektori, šefovo odseka i službi, rukovodioci grupa, zaposleni na poslovima javnih nabavki, šef službe pravne pomoći, sistem inženjer, komunalni inspektori i redari, komunalni policajci i vozači.

Najveći limit ima gradonačelnik i to 8.000 dinara mesečno. Njegov zamenik može da potroši mesečno 6.400 dinara, pomoćnici po 4.800, predsednik Skupštine grada 3.200, a načelnici Gradskih uprava po 2.400 dinara. Iz odgovora koji smo dobili od poverenika za informacije od javnog značaja ne proizilazi da je funkcionerima koji su prekoračili limit taj deo odbijen od plate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *