nedelja, 21. aprila 2024.

“Tešnjarske večeri” se odlažu do poboljšanja epidemiološke situacije

Objavljeno: 23. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ovogodišnje “Tešnjarske večeri” se odlažu, priprema se plan inspekcijskog nadzora mera za suzbijanje epidemije korona virusa, neke su od novih odluka gradskog Štaba za vanredne situacije grada Valjeva.

Naime, Štab za vanredne situacije je doneo naredbu kojom je Gradskoj upravi naloženo da se formiraju radne grupe koje će pripremiti plan inspekcijskog nadzora za kontrolu mera kojima se sprečava i suzbija zarazna bolest COVID 19 na teritoriji Valjeva. Tu kontrolu, kako je najavljeno, će obavljati Odeljenje za inspekcijske poslove.

Takođe je naloženo JKP “Vodovod-Valjevo”, “Vidrak” i “Polet” da dosledno izvršavaju sve mere za sprečavanje i suzbijanje bolesti nastale infekcijom korona virusom i da dnevne izveštaje dosrtavljaju komandantu i načelniku Štaba za vanredne situacije, kao i predsedniku Stručno operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemije. Inspektorima Gradske uprave je naloženo da redovno kontrolišu dezinfekciju ulica, stambenih zgrada i pijaca.

Štab je doneo i zaključak kojim se ograničava rad svih delatnosti od 6 do 23 časa, osim benzinskih pumpi i apoteka.

Konačno, zaključeno je i da se odlaže tradicionalna letnja manifestacija “Tešnjarske večeri” do poboljšanja epidemiološke situacije u gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *