ponedeljak, 24. juna 2024.

Tomić: Valjevo je bolesno i mora što pre da ozdravi

Objavljeno: 28. oktobra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- „Valjevo je bolesno i što pre mora da ozdravi, a jedini lek su vanredni lokalni izbori“, rekao je za „Patak“ bivši predsednik Opštine Valjevo dr Jovan Tomić. Tomić, koji je na čelu Valjeva bio od 2004. do 2008. godine i koji je na na mesto čelnog čoveka Valjeva izabran na neposrednim izborima. On kaže da se Valjevo, ali i država nalaze u daleko većoj krizi od one koja je bila u vreme kada je vodio Valjevo. Dodaje da građani zaslužuju više i bolje i navodi da se iz ove krize može izaći jedino raspisivanjem vanrednih izbora.  „ U vlasti je mnogo partija, tu postoje sitna ucenjivanja, a Valjevo se našlo u apsurdnoj situaciji da je predsednik lokalnog parlamenta iz opozicione partije. Ovo je bolesna situacija u kojoj se Valjevo nalazi, a jedini lek su izbori “, ocenjuje Tomić.

Tomić ocenjuje da nijedna vlast od 2008. do danas nije iskoristila političku poziciju i vezu sa ministarstvima koja su vodili ljudi iz stranaka koje su bile na vlasti u Valjevu. „U Valjevu trenutno kao da se vodi rat između lokalne i republičke vlasti, a to nije dobro, jer ceh plaćaju građani“, kaže Tomić.

Iako brojni građani mnogo toga zameruju gradonačelniku Stanku Terziću, koji se, praktično,  povukao u ilegalu i  prestao da komunicira sa javnošću, bivši predsednik Opštine Valjevo Jovan Tomić nije želeo da iznese konkretne zamerke gradonačelniku i aktuelnoj vlast, ali je ponovi da je činjenica da gradjani Valjeva zaslužuju bolji život, a boljitku se ne mogu nadati sve dok u aktulenoj vlasti učestvuje veliki broj partija i u trenutku kada je vladajuća koalicija na „klimavim nogama“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *