sreda, 24. jula 2024.

Topli radijatori i pre pre početka grejne sezone

Objavljeno: 8. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska toplana, foto: Patak online
Gradska toplana, foto: Patak online

VALJEVO- Od juče radijatori u stanovima i poslovnim objektima koji su priključeni na daljinski sistem grejanja su topli. Gradska toplana je odlučila da zbog niskih temperatura, pre zvaničnog početka grejne sezone, pusti grejanje svojim korisnicima.

„Prošle sedmice smo obavili tople probe, a grejanje smo pustili juče zbog niskih temperatura.  Naš plan je da objekte na daljinskom sistemu, pre zvaničnog početka sezone, grejemo u onim danima kada spoljne temperature budu niske. Sudeći po sadašnjoj prognozi, stanovi će biti topli i danas, dok će sutra grejanje biti isključeno jer se najavljuju visoke temperature“,  rekao je za portal Patak online direktor Gradske toplane Zoran Stepanović.

Pred početak zvanične grejne sezone, koja startuje 15. oktobra, obezbeđeno je oko 400 tona mazuta zaliha, dok će se radijatori grejati na gas, koji se, zbog toga što gradska toplana nema prostor za skladištenje, naručuje „danas za sutra“.

Gradska toplana trenutno greje 388.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora. Narednih dana na daljinski sistem grejanja biće priključeni novi potrošači, među kojima je i Policijska uprava Valjevo, tako da bi u novoj sezoni gradska toplana trebalo da greje dodatnih 10.000 kvadrata.

Što se tiče duga za grejanje on trenutno iznosi oko 12 miliona dinara, dok će cena grejanja ostati nepromenjena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *