četvrtak, 25. jula 2024.

Tužilaštvo dobilo krivičnu prijavu protiv direktora hotela „Crni vrh“

Objavljeno: 14. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Zbog sumnje da je izvršio pokušaj krivičnog dela silovanje, danas je Višem javnom tužilaštvu u Valjevu podneta krivična prijava protiv direktora hotela “Crni vrh” Jovana Teodosića (36), inače rođenog brata poznatog košarkaša Miloša Teodosića, rečeno je u tom tužilaštvu.

Krivičnu prijavu protiv njega podnela je bivša radnica tog hotela I.R. (43), koja tvrdi da ju je Jovan Teodosić napastvovao 4. decembra 2019. godine u njenoj spavaćoj sobi, tokom probnog rada, pred otvaranje hotela.

U tužilaštvu kažu da će oštećenoj biti dodeljen status posebno osetljvog svedoka, kao i da će tužilaštvo naložiti sve radnje predviđene zakonom, radi prikupljanja informacija i obasveštenja radi utvrđivanja ima li elemenata krivičnog dela.

Oštećena I.R. danas je krivičnu prijavu podnela u prisustvu svojih punomoćnika, advokata Dragoslava Ljubičanovića i Jovane Turković.

U krivičnoj prijavi, pored ostalog se navodi da je Jovan Teodosić oko 2 sata posle ponoći 4. decembra 2019. godine u hotelu “Crni vrh” na Divčibarima u sobi u kojoj je oštećena u to vreme, tokom probnog rada hotela živela, pokušao da je obljubi upotrebom sile i pretnje da će ugroziti njen telesni integritet.

Nakon toga pokušaja, on je oštećenoj rekao da će to činiti svake noći, a ona je, usled preživljenog događaja pretrpela psihičku i fizičku traumu. Zbog toga, kako se navodi u prijavi nije smela odmah da istupi i podnese krivičnu prijavu protiv osumnjičenog, koji se prema njoj i prema drugim zaposlenima ponaša kao “siledžija”.

Jovan Teodosić je vlasnik i direktor privrednog društva Sport Agent DOO Beograd, u sklopu kojeg posluje hotel “Crni vrh” na Divčibarama, a u kom je I.R. radila kao zaposlena u računovodstvu. Hotel je otvoren 22. decembra 2019. godine, a u periodu pred otvaranje, zaposleni su imali radnu obavezu da borave i žive u hotelu.

Inače status posebno osetljivog svedoka dodeljuje se svedocima ili žrtvama krivičnih dela za koje postoji potreba zbog posebnih okolnosti koje u svakom konktretnom slučaju ceni nagležni organ, u zavisnosti od faze postupka, tužilaštvo ili sud.

U ovim slučajevima žrtve mogu da dobiju punomoćnika o trošku države, mogu iskaz da ne daju pred okrivljenim i njegovim braniocem, već iz svoje kuće, ili u posebnim prostorijama tužilaštva ili suda, ili putem video-linka. Mogu da budu ispitani i uz podršku stručnjaka poput psihologa, socijalnih radnika…

Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *