petak, 21. juna 2024.

Tužilaštvo ispituje prodaju lokala

Objavljeno: 3. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U javnom tužilaštvu u Valjevu kažu da ima elemenata za pokretanje istrage ukoliko se utvrdi da je smenjena direktorka Centra za socijalni rad Kaja Jovanović bez saglasnosti države prodala dva lokala koja su u vlasništvu te ustanove. “ Još uvek nije stigla nikakva prijava, ali ćemo razmotriti taj slučaj”, rečeno je Radio Patku u Osnovnom tužilaštvu. Zbog prodaje lokala Centra za socijalni rad bez saglasnosti države prošle godine je račun Centra bio u blokadi nekoliko meseci, a hranitelji su ostali bez primanja. Račun je blokiran pošto je kupac lokala tužio Centar zbog toga što je lokal platio 600.000 dinara, a u njega nije mogao da se useli. Po tužbi on je od Centra naplatio 1,9 miliona dinara. Isti scenario ponovo je moguć, jer identičan problem postoji i sa drugim lokalom koji je Kaja Jovanović prodala bez saglasnosti države. Pitanje odgovornosti doskorašnje direktorke Centra za socijalni rad pokrenuo je i predsednik Skupštine grada Mihailo Jokić.

“ Ko je prodao lokale bez saglasnosti države on mora da odgovara, jer je zbog te odluke od 600.000 dinara napravljena obaveza od 1,9 miliona dinara. Vladajuća većina je dozvolila da se preko toga pređe, što je nedopustivo. Mora da postoji lična odgovornost gradonačelnika, zamenika gradonačelnika, predsednika Skupštine grada, direktora. U ovom slučaju znači da direktor koji je izgubio sudski spor zbog nezakonite prodaje lokala mora da odgovara za to i mora to da plati”, rekao je Jokić.

U činjenici da je sa računa Centra za socijalni rad skinuto 1,9 miliona dinara za lokal koji je plaćen 600.000 dinara gradonačelnik ne vidi ništa sporno. “Taj novac je skinut sa pozicije stambenog fonda Centra za socijalni rad, a ne sa računa Grada Valjeva”, rekao je kratko Radio Patku gradonačelnik Terzić. Inače, osnivač Centra za socijalni rad je lokalna samouprava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *