utorak, 28. maja 2024.

TV VA Plus odbila novac dodeljen na konkursu za medije

Objavljeno: 8. maja 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Televizija Valjevo plus saopštila je da je odbila sredstava koja su toj medijskoj kući na konkursu Grada Valjeva dodeljena za sufinansiranje medijskih projekata. Radi se o sumi od 800.000 dinara, a kako navode, osnovni razlog za to je ukazivanje na višegodišnju nelogičnost raspodele novca za medije na lokalu, ali i na ostalim nivoima.

„Mediji na lokalu sve teže podnose dodelu novca iz gradskih i opštinskih budžeta onima koji su van mesta i okruga u kome se radi, ali i nekima koji bar u nazivu nemaju bilo kakvu oznaku koja bi ukazivala na rad u medijskoj sferi. Članovi komisije će možda reći da gledaju prvenstveno kvalitet projekta kojim se konkuriše. Ipak iz iskustva onih koji su nekada bili deo tih komisija, znamo da se ponegde bukvalno dobije spisak ko i koliko ko treba da dobije novca. Favorizovanje pojedinih medija već niz godina i nekorektan odnos prema medijima i tokom prvog talasa pandemije korona virusa bilo je ispod svakog nivoa. Ne želimo da učestvujemo u tome evo već drugu godinu zaredom“, navodi se u saopštenju za javnost koje potpisuje redakcija Televizije Valjevo plus.

U saopštenju navode da je televizija najskuplji medij, da je u lokalnim sredinama malo onih koji bi da se reklamiraju na televiziji, te da su svesni toga da će im u narednom periodu biti teško.

„Novac je neophodan da bi se opstalo na surovom tržištu koje ne priznaje da je u lokalnim sredinama malo onih koji bi se reklamirali na televizijama. Ima tu svakako i drugih kriterijuma kojima se pojedini privrednici rukovode. Smatramo da smo sve ove godine radili korektno, pratili i izveštavali sve ono što je bilo bitno za građane Valjeva. Ali, na osnovu rezultata konkursa za sufinansiranje medija, čini se da to za one koji odlučuju o tome, nije pravi put. A taj put, koliko god da je težak, mora biti vodilja svima. Stoga će zaposleni u našoj televiziji nastaviti da rade kvalitetno svoj posao, u okvirima sopstvenih mogućnosti“, stoji u saopštenju za javnost ove lokalne televizije.

Za valjevske medije ove godine, iz gradskog budžeta, za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja izdvojeno je 7,8 miliona dinara za 16 projekata. Najviše novca je dobila Vujić televizija, a novcem iz gradskog budžeta će u ovoj godini biti finansirano čak sedam projekata, čijim podnosiocima je sedište van Valjeva, odnosno u Beogradu, Nišu i Šapcu.

Projekti više valjevskih medija, među kojima su Kolubarske.rs, Televizija Marš i Patak online, nisu “prošli” na ovogodišnjem medijskom konkursu koji je raspisao Grad Valjeva.

Foto: Televizija Valjevo plus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *