petak, 21. juna 2024.

U celom Okrugu manje đaka prvaka

Objavljeno: 1. septembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ove godine u školske klupe u Valjevu i okolnim valjevskim selima selo je 717 đaka prvaka. U novoj školskoj godini u sedam gradskih škola i u seoskim školama valjevskog kraja upisano je 90 đaka prvaka manje nego prošle godine, što praktično znači tri odeljenje manje u ovdašnjim školama. U Kolubarskom okrugu ima ukupno 1.405 đaka prvaka. Manje đaka prvaka, pored Valjeva, ove godine ima i u Mionici gde je upisano 122 prvaka, osam manje nego lane. Lajkovac ima 134 prvaka, 18 manje nego prošle godine, dok Ljig ima 92, 15 manje prvaka nego lane. Pet đaka prvaka manje ima i u Ubu, gde je ove godine u školske klupe po prvi put selo 240 učenika, dok u Osečini ima osam đake prvaka manje, pošto je ove godine upisano 74 učenika.

Statistika pokazuje da je ove godine 145 đaka prvaka manje u Kolubarskom okrugu nego lane, što znači pet odeljenja manje u odnosu na septembar prošle godine..

Ni ove godine valjevske đake prvake nije pozdravio prvi čovek Valjeva. Tu praksu je ukinuo prethodni gradonačelnik Stanko Terzić, a njegovim stopama je krenuo i novoizabrani gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. Ranijih godina je bila uobičajena praksa da gradonačelnik poseti neku od ovdašnjih osnovnih škola i obrati se prvacima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *