petak, 23. februara 2024.

U Francuskoj nagrađeni đaci Valjevske gimnazije

Objavljeno: 17. januara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Đaci Valjevske gimanzije Anja Simunić i Veljko Uskoković nagrađeni su u Francuskoj za najbolje radove na temu o Prvom svetskom ratu. Kako prenose „Novosti“, priznanje im je uručeno na velikoj svečanosti u Gradskoj kući Pariza. „Ovo će nas još više podstaći da nastavimo da se interesujemo za istoriju našeg naroda i veze između Srbije i Francuske“, poručili su Anja i Veljko u izjavi za ovaj beogradski list.

Francusko Nacionalno udruženje starih ratnika “Andre Mažino”, koje neguje uspomenu na Prvi svetiski rat, je organizator ove manifestacije na kojoj se nagrađuju najbolji radovi, koji su pisani na francuskom jeziku, a u kojima se prenose utisci sa istorijskih mesta tokom studijskih putovanja đaka.

Nagrađeni đaci iz Valjeva su pisali o utiscima sa putovanje na Srpsko vojničko groblje na Zejtinliku u Solunu. „Potresno je koliko je ljudi poginulo. Napisala sam da sam ponosna na svoj narod i na pretke koji su zaslužni za to što mi danas možemo da živimo“, rekla je Anja Simunić, učenica trećeg razreda Valjevske gimnazije, dok učenik druge godine te škole Veljko Uskoković kaže da će nastaviti da uči francuski još više, kada je vidio kako su ih primili u Parizu.

Kako prenose „Novosti“, delegaciji Valjeva, osim učenika, bili su i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, direktor Valjevske gimnazije Vojislav Andrić, nastavnica francuskog jezika Biljana Marinković i Snežana Urošević, koja predaje istoriju.

„Imamo nameru da ove godine otvorimo stalnu postavku Valjevske bolnice, posvećenu stradanju vojnika tokom Kolubarske bitke. Ova poseta je prava prilika da još više produbimo veze s našim francuskim saveznicima iz Prvog svetskog rata“, rekao je gradonačelnik Valjeva, koji je predvodio delegaciju u Parizu.

Gradska PR služba nije obavestila ovdašnju javnost o odlasku prvog čoveka Valjeva u Francusku, gde su nagrade uručene valjevskim gimnazijalcima.

Foto: Novosti

3 komentara na “U Francuskoj nagrađeni đaci Valjevske gimnazije

  1. Porodicno putovanje i nije prvi put zar nema neke siromasne dece a dobri su ucenici da budu nagradjeni putem u Francusku dokle bahatost svih ovde koji su isli na ovaj put a nemaju dodira sa prosvetom .Gradjani gledaj te i RAZMISLI TE!

    22

    3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *