utorak, 23. jula 2024.

U Hali sportova počela sa radom škola gimnastike

Objavljeno: 13. oktobra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- U mioničkoj Hali sportova počela sa radom Škola gimnastike. Školu gimnastike je na inicijativu opštine Mionica organizovao Centar za obrazovanje i razvoj „Mionica“, a časove vodi profesor fizičkog vaspitanja Predrag Starčević.

Rad je prilagođen mlađem školskom uzrastu, dok je koncepcija identična koncepciji klasičnog školskog časa u trajanju od 45 minuta sa uvodnim, glavnim i završnim delom.

Zbog aktuelne situacije izazvane korona virusom i pridržavanja propisanih preventivnih mera, održavaju se blok časovi u periodu od 12 i 30 do 13 i 30 časova u trajanju od dva puta po 30 minuta sa pauzom i to ponedeljkom, sredom i petkom.

Rad je zasnovan na principu sportske i korektivne gimnastike i sadrži vežbe na tlu, vežbe sa rekvizitima i vežbe na spravama, odnosno elemente koji su zastupljeni u školskom programu i planovima Ministarstva prosvete. Program korektivne gimnastike sadrži vežbe namenjene pre svega otklanjanju deformiteta kičme.

„Verujem da će Škola gimnastike višestruko doprineti razvoju naših najmlađih. Trudimo se da našoj deci obezbedimo sve ono što je neophodno za njihovo zdravo odrastanje. Poznato je koliko je sport važan i zato je veoma bitno da kod naše dece razvijamo zdrav sportski duh, da ih učimo pravim vrednostima i da našu Mionicu učinimo što boljim odredištem za život“, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *