nedelja, 21. aprila 2024.

U holu Centra za kulturu vakcinacija bez prijave

Objavljeno: 7. aprila 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska bolnica će od danas pa u naredne dve nedelje sprovoditi vakcinaciju građana koji se nisu prijavili za vakcinu. Imunizacija će biti organizovana u valjevskom holu Centra za kulturu od 8 časova. To će biti prilika da se vakcinišu svi građani koji se nisu prijavili preko portala E Uprava.

„Dakle, svako ko želi, da se vakciniše vakcinom kineskog proizvođača Sinofarm, a do sada se nigde nije prijavljivao, ima priliku da u narednih 14 dana to iskoristi. Kako se ne bi stvarale gužve, prema dnevnim planovima, dnevno će biti vakcinisano po 30 zainteresovanih. Ukoliko građani pokažu veće interesovanje svakako će im biti omogućeno da prime dozu vakcine“, navodi se u saopštenju za javnost valjevske bolnice.

Vakcinacija koju sprovode medicinari valjevske bolnice realizovana je tokom februara i marta u više navrata po četiri dana i tada je prvu dozu vakcine primila 1.435 osoba. Zaključno sa 23. martom imunizaciju koju sprovodi Opšta bolnica, na punktu  u holu Centra za kulturu, iskoristilo je 1.435 građana, od čega je revakcinisano, drugom dozom 1.317 osoba.

Pored toga, od juče vakcinaciju za građane koji se nisu prijavili za vakcinu sprovodi i valjevski Dom zdravlja, na vakcinalnom punktu u hotelu „Grand“, a od subote kreće i vakcinacija u valjevskim selima. Dom zdravlja Valjevo je na vakcinalnom mestu u hotelu „Grand“ i u kućnim uslovima do sada utrošio 26.282 doze. Obe doze primilo je 12.235 osoba, a prvu 14.047.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *