subota, 20. aprila 2024.

U „kecu“ vozio 17 putnika

Objavljeno: 22. avgusta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Milan P. (41) iz sela Šopić kod Lazarevca u svom plavom „kecu“ vozio je čak 17 putnika! Nesvakidašnju scenu uočili su lajkovački policajci, koji nisu mogli da veruju svojim očima da je u jedan automobil stalo toliko osoba, dok je vozač „keca“, koji je bio pijan i vozio je bez vozačke dozvole, završio u valjevskom zatvoru, jer nije imao da plati kaznu od čak 135.000 dinara, saznaje portal Patak online.

Nesvakidašnji događaj se odigrao u Ćelijama, na magistralnom putu Valjevo-Beograd. Pored lajkovačkih saobraćajaca, u jednom trenutku je prošao „kec“, sa otvorenim bunkerom, iz kojih su virile glave dece. Policajci su u prvi mah bili šokirani scenom koju su videli, a nakon toga su krenuli u poteru za „kecom“. Kada su vozača vrlo brzo zaustavili na prvom proširenju, usledio je novi šok, kada su putnici krenuli da izlaze iz kola i kada su prebrojali tačno 17 osoba, bez vozača!

„ Policajci su ostali u šoku kada su videli tu scenu. Jedna po jedna osoba je krenula da izlazi iz ’keca’, a među putnicima je bilo i dosta dece. Na kraju su prebrojali 17 putnika, ne računajući vozača. Jedva su uspeli da ih sve prebroje i nisu mogli da veruje svojim očima da je toliko osoba stalo u ’keca’“, navode naši izvori.

Policija je utvrdila da je vozač Milan. P. (41) imao skoro 1,6 promila alkohola u krvi, kao i da nema vozačku dozvolu. On je po skraćenom postupku priveden Prekrašnom sudu u Valjevu, gde mu je izrečena jedinstvena novčana kazna od 135.000 dinara, a s obzirom na to da nije imao novca, kazna mu je zamenjena zatvorom.

„ Izrečena mu je kazna od 100.000 dinara zbog toga što nije imao vozačku dozvolu, kaznu od 25.000 dinara je dobio jer je vozio sa 1,58 promila alkohola u krvi, dok je sa 10.000 dinara kažnjen jer je u automobilu vozio 17 putnika, što je 13 putnika više od dozvoljenog broja. Milan P. je višestruki povratnik u vršenju prekršaja iz oblasti saobraćaa-navode naši izvori.

Kako saznajemo, vozač ’keca’, koji ima šestoro dece, je razvozio goste sa svadbe svoga sina. Na kraju, veselje se neslavno završilo, jer je završio u zatvoru. U kolima je bilo dosta dece, kao i njegovih rođaka. Ovakva scena se ne pamti na putevima u valjevskom kraju, a i šire. Na društvenim mrežama se svojevremeno pojavio snimak „juga“ iz koga izlazi devet osoba, ali scena da je u nekom vozilu, registrovanom za pet osoba, bilo 18 putnika, nije zabeležena.

Foto: ilustracija

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *