ponedeljak, 20. maja 2024.

U Lajkovcu vlast formirali SNS i SRS

Objavljeno: 23. maja 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC- Lajkovac je dobio novu lokalnu vlast, koju su formirali naprednjaci i radikali. Na čelu lajkovačke Opštine je Andrija Živković (SNS), njegov zamenik je Nenad Džajević (SNS), dok je za predsednika Skupštine izabran dosadašnji predsednik Opštine Živorad Bojičić (Pokret socijalista). Vladajuća većina ima 17 odbornika iz redova SNS i dva odbornika iz SRS.

Lajkovac je treća opština u Kolubarskom okrugu u kojoj je formirana lokalna vlast. Nakon izbora, prvi su vlast formirali Ubljani, gde je za čelnog čoveka izabran dosadašnji predsednik Opštine Darko Glišić (SNS). Ista situacija je u Ubu, gde dužnost predsednika i dalje obavlja Dragan Lazarević (SNS), koji je i pre lokalnih izbora bio na mestu predsednika Opštine. Od ostalih opština, jedino još uvek Osečina nije formirala lokalnu vlast. U Mionici su 2014. godine održani vanrednih lokalni izbori, tako da žitelji te Opštine nisu imali lokalne izbore 24. aprila.

Što se tiče Valjeva, konstitutivna sednica je zakazana za 31. maj, a sednicom će predsedavati najstariji odbornik Ivan Živanović (SPS). Lokalnu vlast će formirati naprednjaci i socijalisti, a za gradonačelnika Valjeva bi trebalo da bude izabran dr Slobodan Gvozdenović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *