nedelja, 16. juna 2024.

U lokalnoj administraciji manjak, a ne višak zaposlenih

Objavljeno: 23. decembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U lokalnoj administraciji nema viška zaposlenih, tvrde nadležni, iako su ranije iznosi podatke da ima prekobrojnih, kako u Gradskoj upravi, tako i u pojedinim javnim preduzećima. Najpre se u javnosti pojavili informacija da u dve Gradske uprave i javnim preduzećima, čiji je osnivač lokalna samouprava, ima 88 prekobrojnih, nakon toga ta brojka je smanjena na 46, a onda su čelnici Valjeva saopštili da u lokalnoj administraciji nema viška, već manjka zaposlenih! Pomoćnih gradonačelnika Valjeva Milorad Ilić kaže da u lokalnoj administraciji ima 26 ljudi manje u odnosu na odluku Vlade Srbije o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru.

Ilić kaže da se ova odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru odnosi na 2015. godinu, tako da do kraja juna iduće godine dve Gradske uprave i javna preduzeća nemaju obavezu da smanjuju broj zaposlenih. Ove brojke odnose se na broj zaposlenih na neodređeno vreme. S obzirom na to da u Valjevu ima manje zaposlenih nego što je to predviđeno, Ilić kaže da će novozapošljavanje biti moguće samo uz saglasnost države.

Pored zaposlenih na neodređeno vreme, dve Gradske uprave, javna preduzeća i ustanove, po važećim zakonima, na određeno vreme mogu da zaposle još 10 odsto radnika u odnosu na ukupan broj stalno angažovanih.

Jedan komentar na “U lokalnoj administraciji manjak, a ne višak zaposlenih

  1. u administraciji ima manjak radnika i zaposlenih. onih sto se samo vode na platnom spisku ima dosta. prednjace napredni, socijalisti, demokrate, novosrbijanci, radikali i druga svojta, kumovi, tetke, ljubavi i sreće

    2

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *